Euroliga masculină 2018/19, Etapa 22 – MVP: Krunoslav Simon (Anadolu Efes)

Krunoslav Simon, croatul de la Anadolu Efes Istanbul, este cel mai bun jucător (MVP) al etapei a 22-a în sezonul regulat al Euroligii masculine – ediția 2018/19. El a ajutat formația antrenată de către Ergin Ataman să se impună în confruntarea cu Gran Canaria, scor 93-74.

Simon a fost titularizat în formația turcă și a bifat 27 minute pe parchet. El a contabilizat 25 puncte, fiind cel mai bun marcator al etapei – la egalitate cu Jordan Mickey de la Khimki Moscova). Croatul a reușit 5/6 la aruncările de trei puncte, 3/3 la cele de două puncte și 4/4 la linia de pedeapsă. Kruno a adăugat 4 recuperări, 3 pase decisive și 2 intercepții cu patru posesii pierdute. A fost faultat de cinci ori, fără greșeală personală și a terminat cu 34 la eficiență.

Krunoslav Simon a excelat în etapa a 22-a din Euroliga masculină. Foto: www.euroleague.net

A fost cea mai bună prestație stagională pentru Simon. El a stabilit recorduri personale de puncte și eficiență. Croatul a jucat în toate cele 22 meciuri ale lui Efes până la această oră în Euroligă și are medii statistice de 9.5 puncte, 3.4 recuperări, 2.9 pase decisive, 1.0 intercepții și 1.5 posesii pierdute pentru 12.9 la eficiență în 23:34 minute pe partidă. Simon are 67% la aruncările de două puncte, 43% la trei puncte și 89% la linia de pedeapsă.

În vârstă de 33 ani, înalt de 1.97 metri, Simon este jucător de poziția 2. El este utilizat adesea și la poziția 3, mai ales că Ergin Ataman preferă adesea să utilizeze doi fundași (Beaubois, Balbay, Micic, Larkin). El parcurge al 2-lea sezon alături de Efes și se află la cel de-al 7-lea sezon din carieră, consecutiv, în Euroligă. De asemenea, are trei sezoane în EuroCup.

Simon și-a început cariera profesionistă în 2003, alături de KK Zagreb, formație la care a jucat nouă ani. În 2012 a fost legitimat de Unicaja Malaga, unde a petrecut un sezon. A trecut apoi la Lokomotiv Kuban și AX Olimpia Milano. La ultimele două a petrecut câte două sezoane. În 2017 s-a alăturat lui Anadolu Efes Istanbul.

La ora actuală are 134 meciuri jucate în Euroligă cu medii pe carieră de 10.3 puncte, 3.6 recuperări, 3.0 pase decisive și 0.8 intercepții pe meci. El are 12.3 puncte, 4.0 recuperări și 2.9 pase decisive în 29 apariții la nivel de EuroCup.

Aceasta este a 2-a distincție de MVP al unei etape în Euroligă pentru Kruno Simon. El a obținut primul astfel de titlu în etapa a 4-a din TOP 16 în sezonul 2013/14.

La nivel de club a câștigat campionatele din Croația și Italia. Are trei cupe ale Croației, două ale Italiei și una a Turciei. A cucerit SuperCupa Italiei o dată, când a fost desemnat și MVP al evenimentului.

Alături de echipa națională a jucat la ultimele patru ediții ale EuroBasket, respectiv la ultima ediție a Campionatului Mondiale și a Jocurilor Olimpice. A jucat pentru echipele naționale U16 și U20 ale Croației.

Cele mai spectaculoase acțiuni ale rundei

Liderii etape din punct de vedere statistic

Eficiență – Krunoslav Simon (Efes, 34)
Puncte – Jordan Mickey (Khimki), Krunoslav Simon (Efes) câte 25
Recuperări – Vincent Poirier (Baskonia, 11)
Pase decisive – Norris Cole (Buducnost, 11)
Intercepții – Campazzo (Real), Vildoza (Baskonia), Douglas (Darussafaka), Kilpatrick (Panathinaikos) câte 3
Capace – Alex Tyus (Maccabi), Ioannis Papapetrou (Panathinaikos) câte 3

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.