Euroliga masculină 2018/19, Etapa 20 – MVP: Angelo Caloiaro (Maccabi Tel-Aviv)

Angelo Caloiaro, jucătorul american al lui Maccabi Tel-Aviv, este MVP-ul etapei a 20-a în sezonul regulat al Euroligii masculine – ediția 2018/19. El a ajutat-o pe campioana Israelului să învingă pe Panathinaikos Atena, scor 84-75.

Titularizat la poziția 4, Caloiaro a bifat 29 minute și 18 secunde pe parchet. El a contabilizat 20 puncte, având 4/5 la aruncările de două puncte, 2/4 de pe semicerc și 6/6 la linia de pedeapsă. Amintitul baschetbalist a adăugat 11 recuperări (6 ofensive), 2 pase decisive și a pierdut posesia mingii o singură dată pentru 33 la eficiență.

Angelo Caloiaro a reușit cea mai bună prestație în Euroligă. Foto: www.euroleague.net

Înalt de 2.03 metri și în vârstă de 29 ani, Angelo este originar din SUA. El evoluează la poziția 4. Parcurge primul sezon al carierei în Euroligă, unde în 20 apariții și 17 titularizări are medii statistice de 8.5 puncte, 4.5 recuperări, 1.3 pase decisive, 1.1 intercepții și 0.9 mingi pierdute în 24:31 minute pe partidă. Caloiaro are procentaje de 59% la două puncte, 39% la trei puncte și 84% la linia de pedeapsă, El bifează 2.1 recuperări ofensive pe partidă și are un indice de 10.8 la eficiență.

Absolvent al USF în anul 2012, universitate pentru care a jucat patru sezoane și a bifat 128 prezențe, Caloiaro și-a început cariera profesionistă în sezonul 2012/13, în Bulgaria, alături de Rilski Sportist. După un sezon s-a transferat în Germania, acolo unde a petrecut câte un an la Mitteldeutscher și Telekom Bonn. În vara anului 2015 a ajuns la Obradoiro în Spania. Între 2016 și 2018 a jucat în Turcia, pentru Demir IBB și Banvit Bandirma. În fiecare sezon al carierei a jucat peste 30 meciuri în competiția internă.

Cele mai spectaculoase acțiuni ale etapei

Liderii etapei din punct de vedere statistic

Eficiență – Angelo Caloiaro (Maccabi, 33)
Puncte – Nando de Colo (CSKA, 25)
Recuperări – Angelo Caloiaro (Maccabi), Johannes Voigtmann (Baskonia) câte 11
Pase decisive – Ali Muhammed (Fenerbahce), Nick Calathes (Panathinaikos) câte 10
Intercepții – Toney Douglas (Darussafaka, 5)
Capace – Walter Tavares (Real), Goga Bitadze (Buducnost) câte 3

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.