Euroliga masculină 2018/19 – Etapa 19: Will Clyburn este MVP-ul rundei

Will Clyburn, extrema lui CSKA Moscova, a fost desemnat cel mai bun jucător (MVP) al etapei a 19-a în sezonul regulat al Euroligii masculine – ediția 2018/19. El a ajutat formația din Rusia să se impune pe revenire, târziu, în fața lui Bayern Munchen, scor 77-70.

Venit de pe bancă, Clyburn a bifat 30 minute de joc, perioadă în care a înscris 20 puncte. El a terminat cu 4/8 la aruncările de două puncte, 25 la trei puncte și 6/6 la linia de pedeapsă. Will a totalizat opt recuperări, două intercepții și o pasă decisivă, fără posesie pierdută. Americanul a terminat cu o greșeală personală și a fost faultat de patru ori pentru un indice de 27 la eficiență.

Înalt de 2.01 metri și în vârstă de 28 ani, Clyburn este un jucător ce evoluează în principal la poziția 3. De-a lungul carierei sale profesioniste, cu precădere în perioada petrecută sub comanda lui David Blatt, baschetbalistul american a evoluat la poziția 4.

Absolvent al Iowa State, în 2013, Will Clyburn și-a început cariera profesionistă în Germania. El a petrecut două sezoane alături de ratiopharm Ulm, după care în sezonul 2015/16 a jucat pentru Hapoel Holon, în Israel. Clyburn a fost legitimat de Darussafaka Istanbul în vara anului 2016, lucru ce i-a oferit șansa de a evolua pentru prima dată în Euroligă. Este jucătorul lui CSKA Moscova din vara anului 2017.

La ora actuală, Clyburn are 88 meciuri jucate în Euroligă și 18 în EuroCup. În sezonul 2018/19, Will a bifat 18 prezențe și are cele mai bune medii statistice ale carierei în cupele europene. El are 15.1 puncte, 6.9 recuperări, 1.4 pase decisive și 1.2 intercepții pe partidă, pentru 20.0 la eficiență.

Titlul de MVP al etapei a 19-a în actuala ediție a Euroligii masculine este prima distincție individuală pe care Clyburn o primește în această competiție. El a câștigat Liga VTB la primul sezon alături de CSKA Moscova. De notat că Will a jucat la All Star Game-ul Germaniei (2015), Israelului (2016) și Turciei (2017).

Cele mai spectaculoase acțiuni ale etapei a 19-a

Liderii etapei a 19-a din puncte de vedere statistic

Eficiență – Mike James (Milano, 34)
Puncte – Mike James (Milano, 27)
Recuperări – Coty Clarke (Buducnost, 12)
Pase decisive – Luca Vildoza (Baskonia, 12)
Intercepții – Adrien Moerman (Efes, 4)
Capace – Jan Vesely (Fenerbahce), Walter Tavares (Real), Goga Bitadze (Buducnost) – câte 3

Mike James este cel mai eficient jucător al etapei în Euroliga masculină pentru a 3-a oară consecutiv. De fiecare dată echipa sa a pierdut.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.