Euroliga masculină 2018/19 – Etapa 17: Kostas Papanikolaou este MVP-ul

Kostas Papanikolaou, de la Olympiacos Pireu, a fost desemnat cel mai bun jucător al etapei a 17-a în sezonul regulat al Euroligii masculine – ediția 2018/19. Extrema echipei elene a avut un aport consistent la succesul repurtat asupra lui Baskonia Gasteiz, scor 91-87, pe revenire, după o repriză de prelungiri.

Titularizat la poziția 3, Papanikolaou a bifat 36 minute pe parchet la amintitul meci. El nu a marcat din interiorul semicercului (0/3), însă a terminat cu 6/7 la aruncările de trei puncte și avut 4/4 la linia de pedeapsă, totalizând 22 puncte. Kostas a izbutit șase recuperări, două pase decisive, două capace și o intercepție, cu o posesie pierdută pentru 31 la eficiență.

Kostas Papanikolaou în acțiune (Foto: www.euroleague.net)

Pap a restabilit egalitatea la 80 cu o aruncare de trei puncte la ultima posesie a lui Olympiacos în timpul regulamentar. Mingea a lovit panoul înainte să intre în coș, partida intrând în repriza de prelungiri grație acestei reușite. El a deschis runda suplimentară cu o altă reușită de pe semicerc, grație căreia Olympiacos a trecut definitiv în avantaj pe tabela de marcaj.

În vârstă de 28 ani, înalt de 2.04 metri, Papanikolaou evoluează la poziția 3. El a jucat în toate partidele lui Olympiacos Pireu în actuala ediție a Euroligii și a fost titularizat de 12 ori, având medii statistice de 7.9 puncte, 3.6 recuperări, 1.5 pase decisive, 1.1 intercepții și 8.9 la eficiență în 22 minute pe meci.

Cariera profesionistă a lui Kostas Papanikolaou a demarat în 2008, la vârsta de 18 ani, alături de Aris Salonic. A trecut după un sezon la Olympiacos Pireu, unde a jucat până în 2013. El s-a transferat apoi pentru un sezon la FC Barcelona, iar între 2014 și 2016 a jucat în NBA, pentru Houston Rockets și Denver Nuggets. Spre finalul sezonului 2015/16 s-a întors în Europa, la Olympiacos, unde joacă și acum.

Papanikolaou parcurge al 9-lea sezon în Euroligă, al 8-lea alături de Olympiacos, având unul cu Barcelona. El are 192 meciuri jucate în competiția supremă din Europa cu medii pe carieră de 7.2 puncte, 3.9 recuperări, 1.4 pase decisive și 0.9 intercepții.

Liderii etapei a 17-a

Eficiență – Mike James (AX Olimpia Milano, 33)
Puncte – Norris Cole (Buducnost Podgorica, 25)
Recuperări – Vincent Poirier (Baskonia Gasteiz, 12)
Pase decisive – Nick Calathes (Panathinaikos Atena, 11)
Intercepții – Jan Vesely (Fenerbahce Istanbul, 5)

Cele mai spectaculoase acțiuni ale etapei a 17-a în Euroliga masculină, incluzând două apariții pentru Kostas Papanikolaou, respectiv o conlucrare de senzație între DeAndre Kane și Alex Tyus, în link-ul alăturat.

Sursă video: www.euroleague.net

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.