Euroliga masculină 2017/18 – Experiența echipelor calificate în playoff

Playoff-ul Euroligii masculine – ediția 2017/18 demarează pe data de 17 aprilie anul curent. Este un prilej foarte bun să aruncăm o privire asupra experienței acumulate anterior de cele opt grupări calificare în fazele eliminatorii ale competiției supreme în baschetul european la nivel de club.

CSKA Moscova este singura echipă care nu a pierdut nicio serie de playoff în Euroliga masculină în epoca modernă. Indiferent că a fost o serie pe sistemul cel mai bun din trei meciuri ori cel mai bun din cinci meciuri, rușii au triumfat de fiecare dată. Ei au 32-8 la meciuri și 12-0 la serii. Ex-sovieticii încearcă să se califice la Final Four pentru a 7-a oară consecutiv și a 13-a în ultimii 14 ani!

Real Madrid se află în playoff-ul Euroligii pentru a 11-a oară. Madrilenii încearcă să se califice la Final Four pentru a 6-a oară. Echipa antrenată actualmente de către Pablo Laso are 21-19 la meciuri și 6-5 la serii de playoff.

Panathinaikos Atena joacă în playoff-ul Euroligii masculine pentru a 12-a oară. Verzii au avut 5-1 sub comanda lui Zeljko Obradovic, iar de la plecarea sârbului au ajuns de fiecare dată în playoff, dar au pierdut de fiecare dată – cinci serii de playoff consecutiv pierdute. PAO are 19-22 la meciuri și 5-6 la serii în playoff-ul Euroligii.

Olympiacos Pireu este la cea de-a 13-a prezență în playoff-ul Euroleague Basketball. Alb-roșii au 25-22 la meciuri jucate în această fază și 7-6 la serii.

Baskonia Gasteiz joacă a 15-a serie de playoff din istorie la nivel de Euroligă. Patru dintre acestea s-au consemnat în sezonul 2000/01. când a pătruns în finala competiției. Bascii au 23-22 la meciuri disputate și 7-7 la serii de playoff.

Fenerbahce Dogus Istanbul bifează a 6-a calificare în playoff-ul competiției continentale de top la nivel de club. Galben-albaștrii se află la cea de-a 4-a prezență consecutivă și încearcă să ajungă la Final Four pentru a 4-a oară în succesiune. Turcii au 9-4 la meciuri și 3-2 la serii.

Zalgiris Kaunas a participat în playoff-ul Euroligii în sezonul 2000/01. Balticii revin după o absență de 17 ani. Ei au pierdut cu AEK Atena, scor 0-2, la precedenta prezență în playoff.

Khimki Moscova s-a calificat pentru prima dată în istorie în playoff-ul Euroligii. Această grupare se află la cel de-al 5-lea sezon în această competiție.

Articole din aceeași categorie

1 comentarii On Euroliga masculină 2017/18 – Experiența echipelor calificate în playoff

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.