Euroleague Basketball și FIBA se întâlnesc marți (03.05)

Cluburile angrenate în Euroligă și EuroCup au avut o întâlnire la Londra în cursul zilei de vineri (29.04). În cadrul acesteia s-a discutat pentru organizarea celor două competiții în sezonul competițional 2016/17.

În ceea ce privește numele echipelor participante nu au apărut noutăți cu precizarea că Euroleague Basketball a anunțat participarea a trei cluburi din Italia în EuroCup, lucru negat de federația de specialitate din această țară.

Așadar, în Euroligă vor juca Anadolu Efes Istanbul, CSKA Moscova, EA7 Emporio Armani Milano, FC Barcelona Lassa, Fenerbahce Istanbul, Laboral Kutxa Vitoria Gasteiz, Maccabi FOX Tel Aviv, Olympiacos Pireu, Panathinaikos Atena, Real Madrid, Zalgiris Kaunas și Galatasaray Istanbul. Celelalte patru locuri vor fi alocate Ligii Adriatice, Ligii VTB, Bundesligii germane și Ligii ACB.

În EuroCup vor juca 24 de echipe. Cu excepția echipelor italiene, au fost anunțate AEK Atena, Hapoel Bank Yahav Jerusalim, Lietuvos Rytas Vilnius, Stelmet Zielona Gora și Galatasaray Odeabank Istanbul. De asemenea, Liga Adriatică, Liga ACB, Liga VTB vor avea câte trei locuri asigurate, iar Bundesliga germană va avea două. Spania va primi un wildcard, iar celelalte patru vor fi alocate altor ligi profesioniste din Europa.

Totodată, s-a anunțat că marți (03.05) Euroleague Basketball va avea o întâlnire cu FIBA. Cea mai optimistă variantă este ca FIBA să-și dea acordul pentru organizarea Euroligii și a EuroCup în următorii cinci ani, lucru condiționat de primirea FIBA în cadrul Euroleague Commercial Assets. Totul depinde de pretențiile ridicate de ambele părți și de disponibilitatea celor două tabere de a face un pas înapoi.

Related Post

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Site Footer

Sliding Sidebar