EuroCup – Trei echipe s-au calificat în playoff-ul competiției după etapa a 4-a din TOP 16

Trei echipe sunt deja calificate în playoff-ul EuroCup. Jocurile etapei a 4-a din TOP 16 au clarificat numele primei formații avansate din Grupa E, respectiv cele două grupări calificare din Grupa G.

Darussafaka Istanbul s-a impus pe terenul Albei Berlin, scor 79-66. Turcii au obținut cea de-a 4-a victorie din tot atâtea partide disputate și se situează pe primul loc în Grupa E. De notat că echipa antrenată de către David Blatt are drept obiectiv revenirea în Euroliga masculină, singura modalitate prin care o poate face fiind să câștige actuala ediție EuroCup.

Pentru celălalt loc calificant se luptă Gran Canaria (2-2), respectiv Alba Berlin și Galatasaray Istanbul (1-3). Cei din urmă au învins în Insulele Canare pentru a-și relansa campania continentală.

La nivelul Grupei G, Buducnost Podgorica s-a impus pe terenul Energiei Trento, scor 106-105. Partida a fost decisă după două reprize de prelungiri, Danilo Nikolic transformând două aruncări libere la epuizarea timpului de joc. În schimb, Lokomotiv Kuban Krasnodar a surclasat Cedevita Zagreb, în Croația, scor 85-60. Rușii au 4-0 la general, iar muntenegrenii au 3-1 la gneral și 2-0 în fața italienilor de la Trento. Rămâne de stabilit ordinea la primele două locuri.

De notat că Lokomotiv Kuban Krasnodar parcurge un sezon impecabil până la această oră în Europa. Formația antrenată de către Sașa Obradovic are 14 victorii din tot atâtea partide disputate în EuroCup 2017/18. Această grupare se situează pe prima poziție și în Liga VTB, acolo unde are un bilanț general de 11-1.

În Grupa F, Bayern Munchen (3-1) este lider, însă are un avantaj de o singură victorie în fața lui Zenit St. Petersburg și Fiat Torino. Ultima poziție revine lui Lietuvos Rytas (1-3). Așadar, toate cele patru echipe mai au șanse de calificare în playoff.

Situația este diferită în Grupa H. Aici, Asvel Villeurbane și Grissin Reggio Emilia (3-1 ambele) sunt în situații favorabile, însă Unics Kazan (2-2) rămâne în cărți în pofida dublului eșec suferit în compania reprezentantei Italiei. În schimb, Limoges CSP (0-4) nu mai are nicio șansă de calificare.

Primele două clasate în fiecare grupă se califică în playoff-ul EuroCup. Acesta se joacă în sistem cel mai bun din trei meciuri, în toate cele trei faze ale sale: sferturi de finală, semifinale și finala.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.