EuroCup – TOP 16, Etapa 4: Patru echipe s-au calificat în playoff

Patru echipe și-au asigurat calificarea în playoff-ul EuroCup în urma jocurilor etapei a 4-a din TOP 16. Trei echipe sunt în continuare neînvinse în faza a 2-a a competiției.

Lokomotiv Kuban Krasnodar a depășit ratiopharm Ulm, scor 88-76, în Rusia. Gazdele s-au desprins decisiv în sfertul al 2-lea, scorul la jumătatea partidei fiind de 52-38. Dorell Wright a totalizat 20 puncte, 3 recuperări și 3 pase decisive, iar Loko Basket a obținut a 3-a victorie în Grupa F. Rușii au 2-0 în duelurile cu germanii, care rămân cu un singur succes contabilizat în această fază.

Dmitry Kulagin în acțiune la meciul cu Ulm. Foto: eurocupbasketball.com

Reamintim că în urmă cu o zi, LDLC Asvel Villeurbane a trecut de Fraport Skyliners Frankfurt, scor 75-52. Formația franceză are 4-0 și este lider al Grupei F. Astfel, cu două etape rămase de disputat, situația e următoarea:

 1. LDLC Asvel Villeurbane – 4/0
 2. Lokomotiv Kuban – 3/1
 3. ratiopharm Ulm – 1/3
 4. Fraport Skyliners – 0/4

Primele două clasate sunt deja calificate din această grupă. Rămâne deschisă lupta pentru locul 1, care asigură avantajul terenului propriu în sferturile de finală.

Sam Van Rossom a marcat coșul victoriei pentru Valencia Basket în deplasarea de la Belgrad. Spaniolii au învins pe terenul Stelei Roșii Belgrad cu scorul de 82-81. Bojan Dubljevic a avut 24 puncte, 8 recuperări și 5 pase decisive pentru învingători. În replică, Stratos Perperoglou a izbutit 26 puncte pentru campioana Serbiei.

Rezumatul victoriei repurtate de Valencia la Belgrad, incluzând reușita lui Van Rossom

În celălalt meci al Grupei G, Unicaja Malaga a învins la rândul ei în deplasare și tot la un punct diferență. Ibericii au triumfat pe terenul lui Limoges CSP, scor 78-77. Brian Roberts a avut 20 puncte, 5 recuperări și 3 pase decisive pentru învingători. De cealaltă parte, Jerry Boutsiele a reușit 20 puncte, 5 recuperări pentru Limoges.

Situația în clasament se prezintă în felul următor:

 1. Valencia Basket – 4/0
 2. Unicaja Malaga – 3/1
 3. Steaua Roșie Belgrad – 1/3
 4. Limoges CSP – 0/4

Valencia este calificată în playoff. Malaga are nevoie de un rezultat pozitiv în ultimele două etape pentru a-și asigura prezența între primele opt echipe.

MoraBanc Andorra a reușit un parțial de 30-17 în sfertul decisiv al partidei disputate în compania lui Zenit St. Petersburg, pe teren propriu. Formația iberică s-a impus cu scorul de 86-74, în compania echipei care venea după o victoria supra lui CSKA Moscova. Dylan Ennis și David Walker au reușit 20 puncte fiecare pentru Andorra. De cealaltă parte, Codi Miller McIntyre a avut 19 puncte, 6 pase decisive.

În celălalt meci al Grupei H, Unics Kazan a câștigat pe terenul lui Cedevita Zagreb, scor 100-83. Rușii au marcat 62 puncte în prima repriză, pe parcursul căreia s-au desprins la 17 lungimi. Evgeny Kolesnikov a totalizat 20 puncte pentru învingători. În replică, Elgin Cook a avut 18 puncte.

Situația în grupă este:

 1. MoraBanc Andorra – 4/0
 2. Unics Kazan – 3/1
 3. Zenit St. Petersburg – 1/3
 4. Cedevita Zagreb – 0/4

Andorra este calificată în playoff. În schimb, Unics are nevoie de un rezultat pozitiv în ultimele două etape pentru a-și asigura locul în playoff.

Despre situația în Grupa E s-a discutat AICI.

Etapa a 5-a are loc săptămâna viitoare. Câștigătoarea EuroCup obține un wildcard de participare în următoarea ediție a Euroligii masculine.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.