EuroCup – Asvel Villeurbane și Valencia Basket s-au impus pe teren propriu în deschiderea playoff-ului

LDLC Asvel Villeurbane și Valencia Basket au învins pe teren propriu în Meciul 1 al sferturilor de finală EuroCup – ediția 2018/19. Ambele au jucat în cursul serii de marți (05.03).

Villeurbane a depășit MoraBanc Andorra, scor 79-75, la capătul unui meci echilibrat, ce a cuprins o schimbare importantă în repriza secundă. Oaspeții s-au desprins la 42-34 în primele 20 minute de joc și păreau să aibă controlul cu precădere prin prisma defensivei. Lucrurile s-au schimbat radical în sfertul al 3-lea, când Asvel a înscris 30 puncte și a preluat conducerea, scor 64-60.

Ultimul act a fost echilibrat, dar gazdele au avut mereu inițiativa pe tabela de marcaj. Cel mai mare ecart în sfertul 4 a fost de opt puncte, dar Andorra s-a apropiat la 77-75 în penultimul minut. Oaspeții au irosit șansa egalării, iar apoi au greșit de pe semicerc, pentru ca David Lighty să înscrie coșul care a desprins formația franceză la două posesii cu zece secunde înainte de final.

Formația antrenată de Zvezdan Mitrovic a permis doar trei recuperări echipei adverse sub propriul panou. În schimb, Villeurbane a cules 11 mingi după propriile ratări. Aspect ce a înclinat balanța în condițiile unor procentaje echilibrate, a celor opt vizite suplimentare la linia de pedeapsă pentru Andorra și a numărului egal de posesii pierdute.

Charles Kahudi (foto) a totalizat 21 puncte, 4 recuperări, AJ Slaughter a adăugat 15 puncte, iar David Lighty a terminat cu 13 puncte, 6 pase decisive și 5 recuperări pentru Asvel Villeurbane. Așa cum era de așteptat, Alexis Ajinca nu a fost utilizat, pivotul francez cu șapte sezoane în NBA fiind în conflict cu antrenorul Mitrovic.

În replică, Moussa Diagne a reușit 16 puncte (100% din acțiune), 8 recuperări, Michele Vitale a adăugat 12 puncte, iar Andrew Albicy și John Shurna au avut câte 11 puncte pentru formația pregătită de Ibon Navarro.

Valencia Basket a depășit pe Rytas Vilnius, scor 75-64, într-o partidă cu două reprize diametral opuse. Prima a fost controlată de baltici, aceștia desprinzându-se la 20-12 în primul sfert. Rytas l-a pierdut pe Chris Kramer pe parcursul primei reprize, una încheiată în avantaj, scor 30-26.

Repriza secundă a consemnat un parțial de 49-34 în favoarea gazdelor, care au trecut la conducere în sfertul al 3-lea, pentru ca în ultimele zece minute să găsească mai ușor drumul spre coș, marcând în această perioadă mai mult decât în primele două sferturi cumulat.

Învingătorii au avut o defensivă impresionantă, limitând opțiunile lui Rytas de finalizare. Lituanienii au avut 41% la trei puncte cu 11 reușite din această zonă, dar au avut doar zece coșuri de două puncte cu un procentaj de doar 29% la acest capitol.

Matt Thomas a totalizat 15 puncte, iar Alberto Abalde, Fernando San Emeterio și Aaron Doornekamp au totalizat câte 10 puncte pentru învingători. Valencia a avut zece marcatori. De notat că Bojan Dubljevic a evoluat doar șase minute pentru iberici în acest meci.

De cealaltă parte, Deividas Sirvydis și Dennis Seeley au avut câte 11 puncte, iar Artsiom Parakhouski și Mindaugas Girdziunas au totalizat câte 10 puncte pentru Rytas.

Scorul general este de 1-0 în favoarea lui Asvel Villeurbane și Valencia Basket, adică a echipelor cu avantajul terenului propriu. Reamintim că Unics Kazan și-a apărat propriul teren în duelul rusesc cu Lokomotiv Kuban, în timp ce Unicaja Malaga a reușit break-ul în seria cu Alba Berlin, printr-un putback cu două secunde înainte de finalul partidei din capitala Germaniei. Amănunte de la aceste meciuri se găsesc AICI.

Vineri (08.03) se dispută Meciul 2 în sferturile de finală ale EuroCup. Întreg playoff-ul (sferturi de finală, semifinale și finala) se joacă pe sistemul cel mai bun din trei meciuri. Reamintim că echipa care câștigă trofeul obține un wildcard de participare în ediția 2018/19 a Euroligii masculine.

Foto&video: www.eurocupbasketball.com

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.