EuroCup 2018/19 – Victorii pentru gazde în deschiderea penultimului act

Gazdele și-au apărat terenul propriu în deschiderea semifinalelor EuroCup – ediția 2018/19. Valencia Basket și Alba Berlin sunt la o singură victorie de ultimul act al celei de-a 2-a competiții continentale în urma celor consemnate marți (19.03).

Valencia Basket a învins Unics Kazan, scor 69-64. Partida a cuprins nouă schimbări la conducere, însă rușii au avut inițiativa pe tabela de marcaj aproape în permanență în primele 33 minute de joc efectiv.
S-au consemnat cinci schimbări la conducere în sfertul decisiv, atunci când Valencia a reușit un parțial de 8-0 la capătul căruia s-a desprins la 66-60. Finalul a aparținut ibericilor, după ce Unics a condus chiar și cu opt puncte. În ultimele zece minute s-a consemnat scorul de 25-16 în favoarea gazdelor.

Ambele echipe au avut probleme de pe semicerc, consemnându-se procentaje asemănătoare din acțiune, însă cu un mic plus pentru amfitrioni. Valencia a avut 25 vizite la linia de pedeapsă, iar Unics a avut cu zece mai puțin. Învingătorii au obținut șapte puncte în plus de la libere.

Mike Tobey a reușit 14 puncte, 6 recuperări, 3 capace, Fernando San Emeterio a adăugat 14 puncte, iar Matt Thomas a terminat cu 13 puncte pentru Valencia. În replică, Errick McCollum a totalizat 16 puncte, 4 recuperări, iar Melvin Ejim a terminat cu 11 puncte, 5 recuperări pentru Unics.

Meciul 2 devine decisiv pentru ruși. Acesta are loc vineri (22.03), la Kazan.

Alba Berlin a depășit pe MoraBanc Andorra, scor 102-97. Partida a fost controlată de germani, aceștia reușind o primă repriză senzațională din punct de vedere ofensive. Elevii lui Aito Garcia Reneses au marcat 59 puncte în primele 20 minute de joc efectiv, intrând la vestiare cu un avantaj de 16 lungimi.

Andorra a jucat mai bine în repriza secundă. Oaspeții au prestat impresionant pe faza ofensivă, reușind să se apropie la 99-97 cu 47 secunde înainte de final. Alba a replicat cu un coș și fault, transformând aruncarea liberă pentru stabilirea rezultatului final.

Alba Berlin a avut 11 triple și a terminat cu 50% la acest procedeu, alături de 67% la două puncte și 92% la linia de pedeapsă. În plus, învingătorii au terminat cu 26 pase decisive, având 40 reușite din acțiune! De cealaltă parte, Andorra a terminat cu 61% la două puncte, însă a avut 69% la linia de pedeapsă, de unde a greșit de șapte ori. Spaniolii au câștigat la recuperare, intercepție și posesii pierdute. Oaspeții au avut 23 vizite la linia de pedeapsă, aproape dublu decât adversarul.

Luke Sikma a totalizat 20 puncte, 7 recuperări și 6 pase decisive, Peyton Siva a reușit 18 puncte, 9 pase decisive, Niels Giffey a terminat cu 14 puncte, iar Rokas Giedraitis a bifat 13 puncte pentru formația din Berlin. În replică, David Jelinek a totalizat 16 puncte, iar Dylan Ennis, Jerome Jordan și Andrew Albicy au contribuit cu câte 14 puncte, cel din urmă adăugând 12 pase decisive.

Meciul 2, decisiv pentru Andorra, este găzduit de această formație și va avea loc vineri (22.03).

Foto&video: www.eurocupbasketball.com

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.