EuroCup 2018/19 – Valencia este prima semifinalistă

Valencia Basket este prima echipă calificată în semifinalele EuroCup – ediția 2018/19. Cea mai titrată grupare din istoria competiției, cu trei trofee, a trecut de Rytas Vilnius cu scorul general de 2-0.

Ibericii au câștigat în Meciul 2, desfășurat în Lituania, scor 71-56. Partida a demarat favorabil oaspeților, aceștia desprinzându-se la 20-14 în primele zece minute de joc. Rytas a replicat și a preluat inițiativa, conducând cu 39-33 la jumătatea partidei. A urmat un parțial de 24-9 în favoarea Valenciei, echipă ce a trecut la conducere și nu a mai cedat inițiativa până la final.

Rytas a avut doar 34% la aruncările din acțiune în condițiile în care Valencia a avut procentaj mai bun la trei puncte, iar la încercările de două a terminat cu peste 61%. Învingătorii au câștigat și lupta la recuperare (37-25).

Mike Tobey a reușit 18 puncte, 7 recuperări, Fernando San Emeterio a adăugat 11 puncte, alți opt jucători marcând între 3 și 8 puncte pentru iberici. Lipsită de Chris Kramer, accidentat grav la genunchi în Meciul 1, Rytas a beneficiat de 11 puncte din partea lui Martynas Echodas. El a fost secondat de Artsiom Parakhouski și Eimantas Bendzius, ambii cu câte 10 puncte marcate.

Meciul 1, desfășurat cu trei zile mai devreme în Spania, s-a încheiat cu scorul de 75-64. Așadar, seria s-a terminat cu scorul general de 2-0.

Aceasta este a 8-a calificare în semifinalele EuroCup pentru Valencia, formație aflată la cel de-al 12-lea sezon în competiție. Amintita echipa are trei trofee, două finale pierdute și alte două prezențe în semifinale.

Celelalte trei serii necesită joc decisiv pentru stabilirea învingătoarei.

Confruntarea dintre Alba Berlin și Unicaja Malaga a cuprins deja două victorii în deplasare. Spaniolii s-au impus în capitala Germaniei la limită în Meciul 1, pentru ca de această dată să se impună germanii, scor 101-81. Rokas Giedraitis a reușit 23 puncte, iar Luke Sikma a adăugat 14 puncte, 6 recuperări și 5 pase decisive pentru învingători. În replică, Giorgi Shermadini a reușit 15 puncte pentru Malaga.

MoraBanc Andorra a depășit pe LDLC Asvel Villeurbane, scor 98-79. Francezii au câștigat primul act cu 22-19, după care gazdele au reușit un parțial de 55-33 pe parcursul sferturilor 2 și 3 cumulat. Ultima secvență nu a mai contat. Rafa Luz a bifat 17 puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive pentru învingători. De cealaltă parte, tânărul Theo Maledon a totalizat 16 puncte, 5 pase decisive pentru liderul la zi al campionatului din Franța.

În fine, Lokomotiv Kuban a reușit un parțial de 29-20 în ultimul sfert al unei partide altfel extrem de modeste din punct de vedere ofensiv. Formația din Krasnodar a învins Unics Kazan, scor 68-59. La intrarea în secvența decisivă cele două echipe erau la egalitate cu doar 78 puncte marcate împreună în interval de 30 minute de joc efectiv. Dmitry Kulagin a reușit 26 puncte pentru învingători. Replica a venit de la Errick McCollum, autor a 19 puncte pentru Unics.

Așadar, scorul general a devenit 1-1 în cele trei serii. Miercuri (13.03) se dispută meciul decisiv în fiecare dintre ele. Meciul 3 are loc la Berlin, Lyon, respectiv Kazan.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.