EuroCup 2018/19, TOP 16, Etapa 5 – MVP: Artsiom Parakhouski (Rytas)

Artsiom Parakhouski a fost eroul lui Rytas Vilnius în victoria repurtată la Belgrad, în fieful lui Partizan, în cadrul etapei a 5-a din TOP 16 EuroCup – ediția 2018/19. Balticii au învins cu scorul de 78-77, grație coșului marcat de amintitul jucător în penultima secundă a meciului.

O zi mai târziu, EuroCup l-a desemnat pe bielorus drept MVP-ul runde. El a totalizat 22 puncte (10/11 din acțiune, 2/4 la linia de pedeapsă), 8 recuperări și 3 capace, cu două posesii pierdute. Parakhouski a avut trei greșeli personale și șase faulturi suferite pentru un coeficient de 30 la eficiență.

Înalt de 2.11 metri, în vârstă de 31 ani, Parakhouski are cinci prezențe în actuala ediție EuroCup. El a debutat pentru Rytas în cadrul primei etape din faza a 2-a a grupelor și are medii de 14.4 puncte, 8.2 recuperări, 1.2 pase decisive și 1.2 capace pentru 20.2 la eficiență în 24:26 minute pe partidă, fiind titularizat în fiecare meci disputat.

Parakhouski are trei sezoane în Euroligă, unde a bifat 82 prezențe și are medii de 10.4 puncte, 5.1 recuperări și 1.4 capace. El se află la cel de-al 4-lea sezon în EuroCup, unde are 48 meciuri jucate și medii de 10.6 puncte, 6.2 recuperări și 1.4 capace pe partidă.

De-a lungul carierei, Parakhouski a jucat pentru VEF Riga, Budivelnik, Olin Edirne, Hapoel Ierusalim, Nizhny Novgorod, Unics Kazan și Maccabi Tel-Aviv. El are un titlu de campion al Letoniei și unul de campion al Israelului. De asemenea, a triumfat în Cupa Israelului și a Ucrainei.

Cele mai spectaculoase faze ale etapei a 5-a

https://www.youtube.com/watch?v=dNUvcLCnRCM

Liderii etapei a 5-a în TOP 16 EuroCup 2018/19

Eficiență – Tyler Larson (Fraport Skyliners, 35)
Puncte – Tyler Larson (Fraport Skyliners, 24)
Recuperări – Jerry Boutsiele (Limoges CSP, 13)
Pase decisive – Alex Renfroe (Partizan Belgrad, 11)
Intercepții – Chris Krames (Rytas), Gerald Robinson (Monaco) câte 4
Capace – Artsiom Parakhouski (Rytas), Eric Buckner (Monaco) câte 3

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.