EuroCup 2018/19, Top 16 – Etapa 2: Rezultate și MVP

Etapa a 2-a din TOP 16 în EuroCup – ediția 2018/19 a consemnat prezența cu numărul 600 în uniforma Valenciei Basket pentru Rafa Martinez. Acesta a ajutat formația antrenată de către Jaume Ponsarnau să se impună pe terenul lui Limoges CSP, din Franța. Rezultatul final a fost de 79-74.

Martinez a fost titularizat și a bifat 11 minute pe parchet, perioadă în care a totalizat 7 puncte, având 3/5 la aruncările din acțiune. Rafa se află la cel de-al 11-lea sezon alături de Valencia, al 9-lea în EuroCup, având trei în Euroligă. Cariera sa profesionistă a demarat în 1999, alături de Manresa. El a jucat pentru această formația până în 2008, atunci când a trecut la Valencia.

Rezultatele etapei:

Grupa E
AS Monaco (1-1) vs Rytas Vilnius (1-1), scor 75-70
Partizan Belgrad (1-1) vs Alba Berlin (1-1), scor 78-66

Grupa F
Fraport Skyliners (0-2) vs Lokomotiv Kuban (1-1), scor 69-92
LDLC Asvel Villeurbane (2-0) vs ratiopharm Ulm (1-1), scor 93-89

Grupa G
Unicaja Malaga (1-1) vs Steaua Roșie Belgrad (1-1), scor 79-74
Limoges CSP (0-2) vs Valencia Basket (2-0), scor 74-79

Grupa H
Zenit St. Petersburg (1-1) vs Cedevita Zagren (0-2), scor 98-84
MoraBanc Andorra (2-0) vs Unics Kazan (1-1), scor 86-80

Foto: www.vtb-league.com

James McLean (foto, la minge), de la Lokomotiv Kuban Krasnodar, a fost cel mai bun jucător al rundei. El a ajutat formația antrenată de Vlada Jovanovic să se impună la Frankfurt cu 19 puncte, 4 intercepții, 3 recuperări și o pasă decisivă, fără posesie pierdută și cu o singură aruncare imprecisă în 23 minute de joc. Americanul a terminat cu un indice de 31 la eficiență.

McLean are 30 ani, măsoară 2.02 metri și evoluează la pozițiile 4-5. A absolvit universitatea Xavier, iar primul său angajament profesionist a fost în Belgia, alături de Leuven Bears, în sezonul 2011/12. A trecut apoi la Oostende (Belgia), Telekom Bonn și Alba Berlin (Germania), AX Olimpia Milano (Italia) și Olympiacos Pireu (Grecia).

Are patru sezoane în Euroligă, cu 93 meciuri jucate și medii pe carieră de 10 puncte, 4.7 recuperări și 1.2 pase decisive. Parcurge al 4-lea sezon în EuroCup, unde a jucat 38 partide și are medii statistice de 11.7 puncte, 5.7 recuperări, 1.3 pase decisive și 1.0 intercepții.

Aceasta este prima s-a distincție de MVP al etape în EuroCup. El are două premii similare în Euroliga masculină. Palmaresul său cuprinde un titlu de campion al Italiei, două cupe ale Italiei și o supercupă a Italiei.

Liderii etapei a 2-a în EuroCup

Eficiență – Jamel McLean (Lokomotiv Kuban, 31)
Puncte – Stratos Perperoglou (Steaua Roșie, 23)
Recuperări – Bojan Dubljevic (Valencia, 12)
Pase decisive – Alex Renfroe (Partizan Belgrad, 11)
Intercepții – Jamel McLean (Lokomotiv Kuban, 4)
Capace – Bogdan Radosavljevic (Ulm, 3)

Etapa a 3-a, ultima din tur, este programată pe 15-16 ianuarie anul curent. Primele două clasate în fiecare grupă la încheierea celor șase etape se califică în playoff (care cuprinde trei faze, pe sistemul cel mai bun din trei meciuri fiecare).

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.