EuroCup 2018/19, Sferturi de finală, Meciul 2 – Dmitry Kulagin este MVP-ul

Dmitry Kulagin, jucătorul lui Lokomotiv Kuban Krasnodar, a fost cel mai bun jucător al rundei a 2-a din sferturile de finală ale EuroCup – ediția 2018/19. Rusul în vârstă de 27 ani a ajutat formația amintită să se impună în Meciul 2 al seriei cu Unics Kazan, scor 68-59.Rokas Gierdaitis, de la Alba Berlin, respecti Dylan Ennis, de la MoraBanc Andorra, împart titlul de MVP al rundei cu Dmitry Kulagin.

În 27 minute și 11 secunde de joc, Kulagin a avut 6/11 la aruncările din interiorul semicercului, 3/4 de la mare distanță și 5/6 la linia de pedeapsă pentru un total de 26 puncte marcate. El a avut două intercepții și un capac, trei posesii pierdute, un fault comis și șase suferite pentru 23 la eficiență.

Această prestație este cu atât mai prețioasă cu cât s-a consemnat într-un moment de maximă importanță pentru echipa lui Kulagin. Lokomotiv era condusă cu 0-1 la general și s-a văzut obligată să reacționeze pentru a păstra șanse de calificare în semifinale, respectiv de a spera în continuare la un loc în următoarea ediție a Euroligii masculine.

Dmitry Kulagin a ieșit la rampă într-un moment crucial al sezonului pentru Lokomotiv Kuban

Kulagin a fost cel mai eficient și cel mai bun marcator al rundei în EuroCup. El are 16 apariții în actuala ediție a competiției și șapte titularizări cu medii statistice de 12.5 puncte, 3.0 pase decisive, 2.9 recuperări și 0.6 intercepții cu 2.6 posesii pierdute pe partidă pentru 11.3 la eficiență în aproape 25 minute pe meci.

Înalt de 1.98 metri, Kulagin poate fi utilizat la pozițiile 1-2-3. El parcurge al 2-lea sezon consecutiv alături de Lokomotiv Kuban. Cariera sa a demarat în sezonul 2009/10, alături de Nizhny Novgorod, după ce a făcut junioratul la CSKA Moscova. El a trecut apoi la Triumph Lyubertsy, echipă alături de care a jucat în sezonul 2011/12 și în perioafa 2013/15. Dmitry a petrecut un sezon la Krasnye Krylia Samare, iar între 2015 și 2017 a evoluat pentru CSKA Moscova, numărându-se între câștigătorii Euroligii în 2016.

Cariera lui Kulagin numără două sezoane în Euroligă și trei în EuroCup. De la începutul carierei și până în prezent el a jucat în Liga VTB. Totodată este component de bază al echipei naționale a Rusiei, având prezențe la EuroBasket 2013 și 2017.

Din punct de vedere individual, Kulagin a fost desemnat MVP al sferturilor de finală EuroCup în sezonul trecut, tot atunci fiind inclus în a 2-a echipă a sezonului la nivelul aceleiași competiții. A fost MVP al etapei a 2-a din sferturile de finală ale EuroCup, performanță pe care acum a repetat-o. Dmitry a fost desemnat MVP al finalei Cupei Rusiei 2018, competiție pe care a câștigat-o alături de Lokomotiv Kuban.

Liderii Meciului 2 din sferturile de finală EuroCup 2018/19

Eficiență – Dmitry Kulagin (Lokomotiv, 23)
Puncte – Dmitry Kulagin (Lokomotiv, 26)
Recuperări – Miro Bilan (Asvel, 8)
Pase decisive – Brian Roberts (Unicaja), Martin Hermannsson (Alba) câte 9
Intercepții – Dennis Seeley (Rytas), Dylan Ennis (Andorra) câte 3
Capace – Matthias Lessort (Unicaja), Maurice Ndour (Unics), Landry Nnoko (Alba) câte 2

Cele mai spectaculoase faze ale rundei

Foto&video: www.eurocupbasketball.com

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.