EuroCup 2018/19, Semifinale – Peyton Siva a obținut titlul de MVP și în această fază

Peyton Siva, de la Alba Berlin, a fost desemnat MVP al semifinalelor EuroCup – ediția 2018/19. Americanul a ajutat formația germană să se califice în finala competiției.

În vârstă de 28 ani, Siva a contribuit consistent în cele două victorii ale germanilor asupra Andorrei în penultimul act al competiției. El a avut medii de 19.5 puncte, 6.0 pase decisive și 1.0 intercepții pentru 23.5 la eficiență. De asemenea, a avut 58% la aruncările de trei puncte.

Reamintim că Siva a fost desemnat MVP și în sferturile de finală ale competiției. De asemenea, a fost MVP al Meciului 1 din semifinale, respectiv al Meciului 3 din sferturile de finală.

Înalt de 1.82 metri, Peyton Siva evoluează la poziția 1. El a absolvit universitatea Louisville, unde a jucat patru sezoane sub comanda lui Rick Pitino, între 2009 și 2013. La nivel profesionist, Siva a jucat pentru Detroit Pistons (NBA), Fort Wayne și Erie (G-League), respectiv Juve Caserta (Italia). În vara anului 2016, Siva s-a alăturat Albei Berlin, acolo unde evoluează neîntrerupt de atunci.

Palmaresul lui Siva include un titlu NCAA, câștigat în 2013.

În finala EuroCup, Siva și Alba Berlin se duelează cu Valencia Basket. Ultimul act se joacă pe sistemul cel mai bun din trei meciuri, ibericii urmând să beneficieze de avantajul terenului propriu. Meciul 1 se dispută pe data de 9 aprilie anul curent, iar Meciul 2 va avea loc trei zile mai târziu. Jocul decisiv, dacă va fi necesar, se va disputa pe 15 aprilie.

Foto: www.eurocupbasketball.com

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.