EuroCup 2018/19, Playoff, Sferturi de finală – Meciul 1: Errick McCollum este MVP

Errick McCollum, de la Unics Kazan, a fost desemnat MVP al primei runde din playoff-ul EuroCup – ediția 2018/19. Americanul a ajutat formația amintită să treacă de Lokomotiv Kuban Krasnodar, scor 86-66.

McCollum a venit de pe bancă pentru echipa antrenată de Dimitris Proftis și a fost cel mai bun marcator al partidei. El a petrecut 23 minute și 53 secunde pe parchet, perioadă în care a înscris 32 puncte. Erick a avut 4/6 la aruncările de două puncte, 3/4 la trei puncte și 15/15 la linia de pedeapsă. El nu a avut alte contribuții de natură statistică, înregistrând o posesie pierdută, a fost faultat de nouă ori și a încheiat cu 37 la eficiență.

Foto: www.eurocupbasketball.com

Înalt de 1.88 metri și în vârstă de 31 ani, Errick este fratele mai mare al lui CJ McCollum, jucătorul lui Portland TrailBlazers. Originar din SUA, Errick McCollum evoluează la pozițiile 1-2. El are 16 apariții cu două titularizări în actuala campanie EuroCup și medii statistice de 12.8 puncte, 2.6 recuperări, 1.6 pase decisive și 0.8 intercepții cu 1.6 posesii pierdute în 21 minute pentru 12.8 la eficiență.

McCollum se află la cel de-al 9-lea sezon al carierei. El a debutat alături de Elitzur Netanya (Israel), jucând apoi un al 2-lea sezon în aceeași țară, la Hapoel Kfar Saba. Ulterior a jucat doi ani în Grecia, pentru Apollon Patras și Panionios. El a jucat un sezon și jumătate pentru Galatasaray Istanbul, respectiv un an și jumătate în China pentru două echipe.

În sezonul trecut a evoluat pentru Anadolu Efes Istanbul, singurul la nivel de Euroligă, având 29 prezențe și 14.6 puncte, 2.4 recuperări și 2.3 pase decisive. Errick este la cel de-al 3-lea sezon în EuroCup, fiind desemnat MVP al sezonului 2015/16. De altfel, McCollum a câștigat EuroCup în acea ediție, alături de Galatasaray Istanbul.

Acesta este cel de-al 3-lea titlu de MVP al rundei în EuroCup. Anterior McCollum a fost ales MVP al rundei de două ori în sezonul 2015/16. El are și un titlu de MVP al etapei în Euroligă. Errick a fost cel mai bun marcator al EuroCup în sezonul 2013/14, sezon în care a fost și cel mai bun marcator al campionatului Greciei.

Liderii rundei din punct de vedere statistic

Eficiență – Errick McCollum (Unics, 37)
Puncte – Errick McCollum (Unics, 32)
Recuperări – Mike Tobey (Valencia, 9)
Pase decisive – Martin Hermannsson (Alba, 10)
Intercepții – Mateusz Ponitka (Lokomotiv), Raymar Morgan (Unics) câte 3
Capace – Mike Tobey (Valencia, 4)

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.