EuroCup 2018/19 – Încep semifinalele

Marți (19.03) demarează semifinalele EuroCup – ediția 2019. Penultimul act al celei de-a 2-a întreceri continentale ca valoare se dispută pe sistemul cel mai bun din trei partide.

Una dintre semifinale opune pe Valencia Basket și Unics Kazan. Acest duel opune echipele cu cel mai bun statut între cele patru formații calificate în penultimul act al ediției din acest an. Ibericii au 16-2 în actuala stagiune EuroCup, iar rușii au pierdut un meci mai mult, având 16-3.

Valencia a avut 6-0 în TOP 16 și a câștigat cu 2-0 în sferturile de finală în compania lui Rytas Vilnius. De asemenea, gruparea spaniolă are trei trofee de EuroCup și alte două finale disputate. Valencia este la cea de-a 8-a apariție în careul de ași al acestei întreceri.

În schimb, Unics Kazan a terminat faza a 2-a a actualei ediții cu un bilanț general de 5-1 și cel mai bun coșaveraj, urmat de 2-1 în seria cu Lokomotiv Kuban Krasnodar. În plus, Unics are un trofeu EuroCup și o altă finală jucată. Aceasta este a 5-a apariție pentru gruparea din Kazan între primele patru echipe ale EuroCup.

Errick McCollum (la minge) a cunoscut deja succesul în EuroCup. Foto: www.eurocupbasketball.com

Programul seriei:

Meciul 1 – marți (19.03), la Valencia
Meciul 2 – vineri (22.03), la Kazan
Meciul 3 – miercuri (27.03), la Valencia (dacă va fi necesar)

În cealaltă serie, Alba Berlin beneficiază de avantajul terenului propriu în duelul cu MoraBanc Andorra. Germanii au 14-5 în actuala stagiune, iar ibericii sunt la 13-6, după ce au pierdut patru partide în prima fază a competiției.

Alba Berlin se află la cea de-a 2-a apariție în semifinalele EuroCup. Germanii au disputat finala întrecerii în anul 2010, fiind învinți în ultimul act de Valencia. Este a 2-a apariție consecutivă în semifinale pentru o reprezentantă a Bundesligii. Anul trecut a fost Bayern Munchen, formație ce anul acesta joacă în Euroligă.

MoraBanc Andorra s-a calificat pentru prima dată în semifinalele EuroCup. Aceasta grupare participă pentru a 3-a oară în cupele europene. Prima datează din sezonul 1995/96, în Cupa Korac. Cea de-a 2-a s-a consemnat în sezonul precedent, la nivel de EuroCup. Ambele participări anterioare s-au încheiat în faza grupelor, după 3-7 la general de fiecare dată. Așadar, Andorra nu doar că este în premieră în semifinale și/sau playoff-ul unei competiții continentale ci se află la primul sezon în care trece de prima fază.

Programul seriei:

Meciul 1 – marți (19.03), la Berlin
Meciul 2 – vineri (22.03), la Andorra la Vella
Meciul 3 – miercuri (27.03), la Berlin (dacă va fi necesar)

Câștigătoarele se califică în marea finala. Echipa care va învinge în finala EuroCup primește un wildcard de participare în următoarea ediție a Euroligii masculine – ediția 2019/20.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.