EuroCup 2018/19 – Duelurile sferturilor de finală

Rytas Vilnius completează tabloul echipelor calificate în playoff-ul EuroCup – ediția 2018/19. Lituanienii au învins pe AS Monaco, scor 90-69, în ultima etapă din TOP 16.

Formația antrenată de Dainius Adomaitis s-a desprins la 25-14 în primul sfert, pentru ca apoi să se desprindă la 46-29. Repriza secundă a consemnat o desprindere de alte cinci puncte pentru Rytas.

Foto: www.eurocupbasketball.com

Dennis Seeley a reușit 21 puncte, 4 pase decisive, iar Artsiom Parakhouski a adăugat 18 puncte, 11 recuperări pentru învingători. În replică, Elmedin Kikanovic a reușit 17 puncte, iar Sergii Gladyr a terminat cu 16 puncte pentru Monaco.

În urma acestui rezultat, Rytas Vilnius s-a clasat pe locul 2 în Grupa E, având 3-3 la general. Monaco a terminat cu 2-4 și a terminat pe locul 3.

Lituania are, așadar, o echipă în playoff-ul EuroCup. Spania are trei echipe, Rusia se mândrește cu două, iar Germania și Franța au câte una.

Se cunosc duelurile din sferturile de finală ale EuroCup. Acestea sunt:

Alba Berlin vs Unicaja Malaga
LDLC Asvel Villeurbane vs MoraBanc Andorra
Valencia Basket vs Rytas Vilnius
Unics Kazan vs Lokomotiv Kuban

Se joacă pe sistemul cel mai bun din trei partide. Echipele trecute primele beneficiază de avantajul terenului propriu, adică susțin acasă Meciul 1 și eventualul Meci 3.

Semifinalele și finala se dispută tot pe sistemul cel mai bun din trei partide.

Câștigătoarea EuroCup obține un wildcard pentru următoarea ediție a Euroligii masculine.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.