EuroCup 2018/19 – Componența grupelor

Joi (05.07), la Barcelona (Spania), s-a desfășurat tragerea la sorți a grupelor EuroCup – ediția 2018/19. Similar ediției anterioare în competiție participă 24 echipe, repartizate în patru grupe de câte șase echipe fiecare.

În urma celor zece etape ale fazei inaugurale, primele patru clasate în fiecare grupă se califică în TOP 16. Aici vor exista patru grupe de câte patru echipe fiecare. Primele două clasate în fiecare grupă din TOP 16 avansează în playoff. Acesta va cuprinde trei faze, fiecare pe sistemul cel mai bun din trei partide.

EuroCup 2018/19 cuprinde șase foste câștigătoare – Lokomotiv Kuban, Unicaja Malaga, Valencia Basket, Galatasaray Istanbul, Lietuvos Rytas Vilnius and UNICS Kazan. De asemenea, la start s-au aliniat 12 echipe care au evolua cel puțin o dată în Euroliga masculină pe parcursul ultimelor cinci sezoane. Participă trei campioane naționale, cele ale Croației, Muntenegrului și Serbiei, respectiv cinci vicecampioane, ale Germaniei, Franței, Italiei, Lituaniei și Turciei.

Componența grupelor

Sezonul demarează pe 2 octombrie anul curent. Ultima etapă din prima fază se dispută pe 20 decembrie 2018. TOP 16 demarează după intrarea în anul calendaristic 2019.

Câștigătoarea EuroCup – ediția 2018/19 obține un wildcard de participare în Euroliga masculină – ediția 2019/20.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.