EuroCup 2018/19 – Andorra, Alba Berlin și Unics Kazan completează tabloul semifinalelor

Trei meciuri decisive extrem de echilibrate s-au consemnat miercuri (13.03) în sferturile de finală ale EuroCup – ediția 2018/19. Gazdele au câștigat două, iar oaspeții s-au impus într-unul dintre jocurile desfășurate.

MoraBanc Andorra a învins pe terenul lui LDLC Asvel Villeurbane, scor 82-80, devenind a 2-a reprezentantă a Ligii ACB calificată în semifinalele competiției după Valencia Basket.

Dylan Ennis a marcat, în penultimul minut de joc, un coș de două puncte cu care a adus pe Andorra definitiv la conducere, scor 81-80. Charles Kahudi și AJ Slaughter au irosit șansa victoriei pentru francezi, aceștia urmând să acceseze Euroliga din sezonul viitor ca urmare a unui wildcard oferit de organizatori prin mărirea numărului de echipe de la 16 la 18.

Ennis a totalizat 14 puncte, 7 pase decisive, Jerome Jordan a adăugat 14 puncte, iar David Jelinek a încheiat cu 13 puncte pentru învingători. În replică, Miro Bilan a totalizat 19 puncte, 8 recuperări și 3 pase decisive, David Lighty a terminat cu 16 puncte, 4 pase decisive, iar Charles Kahudi a totalizat 14 puncte, 6 recuperări pentru Villeurbane.

Așadar, Andorra reușește break-ul în partida decisivă, după ce în primele două meciuri fiecare s-a impus pe teren propriu. Practic, ibericii au revenit de la 0-1 în această serie.

Alba Berlin a învins pe Unicaja Malaga, scor 79-75, în meciul decisiv al seriei în care până la acest meci au învins oaspeții de ambele ori. În ultima încleștare s-au impus gazdele. Acest lucru nu a fost deloc ușor, germanii revenind târziu, cu un parțial de 17-11 în ultimele zece minute și marcând ultimele cinci puncte ale meciului.

Martin Hermannssonn a marcat coșul cu care Alba a venit definitiv la conducere cu 61 secunde înainte de final. Germanii s-au apărat excelent la ultimele două faze defensive și au mai înscris un coș din acțiune, respectiv o aruncare liberă pentru a se desprinde la două posesii.

Peyton Siva a reușit 15 puncte, 10 pase decisive pentru formația din Berlin. Alți patru jucători au atins borna zece în contul grupării antrenate de către Aito Garcia Reneses. În replică, Mathias Lessort a reușit 18 puncte, 6 recuperări, iar Sasu Salin a terminat cu 17 puncte pentru Malaga.

Scorul general a fost de 2-1 pentru Alba Berlin, formație ce a revenit de la 0-1, pierzând jocul de deschidere al seriei pe teren propriu după lipsa unui blocaj defensiv la ultima fază a acelei partide. Astfel, Spania ratează șansa de a avea trei echipe în semifinalele EuroCup.

Unics Kazan a învins pe Lokomotiv Kuban Krasnodar, scor 69-65, în meciul decisiv al singurei serii din sferturile de finală ale EuroCup 2018/19 care nu a cuprins victorie în deplasare. Duelul rusesc a fost echilibrat, fiind decis în ultimul act, la capătul unui meci cu schimbări de situație, desprinderi și reveniri spectaculoase.

Kostas Kaimakoglou a reușit 14 puncte, iar Errick McCollum a adăugat 11 puncte, 5 recuperări pentru echipa antrenată de către Dimitris Priftis. În replică, Dmitry Kulagin a reușit 16 puncte, 5 recuperări, iar JaJuan Johnson a adăugat 15 puncte, 12 recuperări pentru Loko Basket.

Scorul general a fost de 2-1 în favoarea lui Unics.

Reamintim că Valencia Basket, cea mai titrată echipă din istoria EuroCup, singura formație neînvinsă în TOP 16 și sferturile de finală ale actualei ediții, a trecut de Rytas Vilnius cu 2-0 la general în prima fază a playoff-ului.

În semifinale se joacă în felul următor:

Alba Berlin vs MoraBanc Andorra
Valencia Basket vs Unics Kazan

Se joacă pe sistemul cel mai bun din trei meciuri. Meciul 1 și eventualul Meci 3 se dispută la Berlin și Valencia. Meciul 2 are loc la Andorra și Kazan.

Programul semifinalelor:

Meciul 1 – 19 martie (marți)
Meciul 2 – 22 martie (vineri)
Meciul 3 – 27 martie (miercuri)

Câștigătoarea EuroCup obține un wildcard de participare în următoarea ediție a Euroligii masculine.

Foto&video: www.eurocupbasketball

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.