EuroCup 2017/18 – Începe TOP 16

Faza a 2-a, TOP 16, din cadrul EuroCup – edițis 2017/18 pornește la drum pe data de 2 ianuarie 2018. La distanță de o săptămână de la încheierea primai faze a grupelor, competiția organizată sub egida Euroleague Basketball propune primele opt meciuri oficiale ale anului 2018 în cupele europene.

Cele 16 echipe calificate au fost repartizate în patru grupe de câte patru formații fiecare, în funcția de clasarea din faza inaugurală a competiției. Programul jocurilor din prima rundă în TOP 16 este următorul:

Marți – 2 ianuarie

Grupa E
Herbalife Gran Canaria vs Alba Berlin

Grupa F
FIAT Torino vs Bayern Munchen

Grupa H
Grissin Bon Reggio Emilia vs Limoges CSP

Miercuri – 3 ianuarie

Grupa E
Galatasaray Istanbul vs Darussafaka Istanbul

Grupa F
Lietuvos Rytas Vilnius vs Zenit St. Petersburg

Grupa G
Buducnost Podgorica vs Lokomotiv Kuban Krasnodar
Dolomiti Energia Trento vs Cedevita Zagreb

Grupa H
Unics Kazan vs Asvel Villeurbane Lyon

În cursul serii de duminică (31.12.2017), Frederic Forte – președintele Limoges CSP – s-a stins din viață. Se pare că oficialul în vârstă de 47 ani a suferit un atac de cord. Forte a fost component de bază al lui Limoges din postura de jucător în 1993, atunci când gruprea amintită a câștigat unicul trofeu de Euroligă din istoria baschetului francez. Sub comanda lui Forte, Limoges a cucerit recent două titluri consecutive de campioană națională a Franței. Era președintele lui Limoges din anul 2005,

Se joacă în sistemul fiecare cu fiecare în dublă manșă. Primele două clasate din fiecare grupă se califică pentru playoff-ul EuroCup.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.