Actualizare. EuroBasket 2021 – Sistemul de calificare și adversarii României

Echipele clasate pe ultimul loc în fiecare grupă din faza inaugurală a calificărilor FIBA Basketball World Cup 2019 – Zona Europa vor juca în faza a 2-a din precalificările EuroBasket 2021. Cele opt formații clasate pe ultimul loc din grupele fazei inaugurale se vor alătura celor patru echipe care se califică din prima fază a precalificărilor EuroBasket 2021, rezultând 12 formații. Acestea vor fi repartizate în patru grupe de câte trei echipe.

Reprezentativa României s-a clasat pe ultimul loc în Grupa D. Tricolorii vor continua, așadar, în faza a 2-a a precalificărilor pentru EuroBasket 2021. Ei se împerechează cu ultimul loc din Grupa C, respectiv cu una dintre echipele calificate din prima fază a precalificărilor EuroBasket 2021. Cu alte cuvinte, elevii lui Zare Markovski se vor duela cu Kosovo și Macedonia. Prin urmare, unul dintre adversari este țara de origine a antrenorului echipei naționale a României.

Programul României
  • 13 septembrie 2018 – stă
  • 16 septembrie 2018 – Macedonia vs România
  • 29 noiembrie 2018 – România vs Kosovo
  • 2 decembrie 2018 – stă
  • 21 februarie 2019 – România vs Macedonia
  • 24 februarie 2019 – Kosovo vs România

Vor fi alte trei grupe în această fază a competiției. Componența acestora:

Grupa A – Belarus, Danemarca, Suedia
Grupa C – Belgia, Portugalia, Islanda
Grupa D – Austria, Armenia, Marea Britanie

Prima clasată în fiecare din cele patru grupe avansează în calificările EuroBasket 2021. În schimb, locurile 2 și 3 din fiecare grupă vor continua aventura în cea de-a 3-a fereastră din precalificărilor. Tot aici vor juca și cele cinci echipe eliminate în urma primei faze a precalificărilor. Rezultă un număr de 13 echipe repartizate în patru grupe. Faza a 3-a din precalificări se va disputa în luna august a anului 2019. Câștigătoarele celor patru grupe din faza a 3-a a precalificărilor obțin dreptul de participare în calificările EuroBasket 2021. Celelalte echipe vor fi eliminate, urmând ca apoi să deschidă un nou ciclu – calificările FIBA Basketball World Cup 2023.

Calificările EuroBasket 2021 vor cuprinde 32 de echipe. Este vorba despre cele 24 echipe ce participă în faza a 2-a a calificărilor pentru FIBA Basketball World Cup 2019 – Zona Europa, patru echipe venite din faza a 2-a a precalificărilor și patru echipe venite din faza a 3-a a precalificărilor.

Cele 32 de echipe din calificările EuroBasket 2021 vor fi repartizate în opt grupe de câte patru echipe fiecare. Se dispută în patru ferestre după cum urmează:

Fereastra 1 – noiembrie/decembrie 2019
Fereastra 2 – februarie 2020
Fereastra 3 – noiembrie/decembrie 2020
Fereastra 4 – februarie 2021

Primele trei clasate în fiecare din cele opt grupe se califică la turneul final. EuroBasket 2021 se va desfășura în luna august a acelui an.

Foto: Alina Cojocaru / www.fiba.basketball

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.