EuroBasket 2015 – Ziua a 3-a programează șase meciuri

Ziua a 3-a la EuroBasket 2015 programează noi confruntări atractive. Unele dintre ele se dovedesc a fi importante în cursa pentru calificare ținându-se cont de rezultatele din primele două zile, dar și de programul ulterior pentru aceste formații. Alte meciuri constituie dueluri de mare tradiție și care mai mereu au rezervat înfruntări deosebit de disputate.

siglaLuni (07.09) și marți (08.09) sunt programate doar câte șase meciuri. În prima zi a săptămânii e pauză în Grupele B și C, iar în cea de-a 2-a va fi liber pentru formațiile din Grupele A și D. Ulterior, adică miercuri (09.09) și joi (10.09) se vor disputa ultimele două runde în toate cele patru grupe.

În Grupa A, Franța primește replica Poloniei, în meciul vedetă al zilei. Ambele au câte două victorii și au făcut pași importanți spre calificarea în optimile de finală. Pentru naționala Hexagonului un astfel de rezultat e doar un pas mărunt spre atingerea obiectivului. În schimb, Polonia se va mândri cu orice rezultat ce îi permite să joace mai mult de cinci meciuri, însă până la această oră a arătat că face față cu brio în această grupă. Franța e mare favorită în acest meci.

Finlanda și Rusia se duelează direct în deschiderea zilei la Montpellier. Cine pierde își reduce semnificativ șansele de calificare mai departe. Ambele au 0-2 la general.

În schimb, Israel a confirmat de la venirea jucătorilor importanți că are calitatea necesară de a lupta pentru victorii în acest concurs. Urmează Bosnia-Herțegovina, meci în care Eliyahu&co au prima șansă. Acest meci este transmis la DigiSport, cu începere de la ora 18:30.

Lituania și Belgia se duelează în primul meci al zilei la Riga, contând pentru Grupa D. Balticii au strălucit în repriza a 2-a a meciului cu formația gazdă a acestei grupe. Moralul este foarte bun, la fel și nivelul de apărare. În schimb, Belgia trebuie să demonstreze că poate să lupte pentru victorie și împotriva echipelor mai bine cotate decât Estonia.

Cehia și Letonia propun cel mai echilibrat duel, cel puțin pe hârtie, în ziua a 3-a. Este un meci în care balticii au avantajul terenului propriu. Provocarea pentru ei va fi să forțeze atletica echipă a Cehiei să joace pe jumătate de teren, adică să-i limiteze oponentului acțiunile pe tranziție. Cehia împinge jocul foarte bine, iar Satoransky și Vesely aduc un plus de spectaculozitate jocului de baschet.

În fine, seara la Riga se termină cu meciul dintre Ucraina și Estonia. Indiscutabil outsiderele grupei. Cine pierde iese arpoape definitiv din discuție. Ucraina are prima șansă în această confruntare.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.