EuroBasket 2015 – Prima zi a rezervat prima surpriză și câteva încleștări interesante

Olanda a furnizat surpriza zilei inaugurale la EuroBasket 2015. Batavii au întrecut Georgia cu scorul de 73-72, într-un meci contând pentru Grupa C, găzduit la Zagreb.

Formația echipată în portocaliu a izbutit un parțial de 19-9 în sfertul al 2-lea pentru a se desprinde pe tabela de marcaj. După un sfert al 3-lea în care a reușit să controleze avantajul, reprezentativa Olandei părea să cedeze, întrucât gruzinii au realizat un parțial de 22-5 prin care au preluat conducerea și s-au desprins la cinci puncte. Finalul meciului a fost favorabil Olandei, în condițiile în care ex-sovieticii nu au marcat niciun coș din acțiune în ultimele două minute și 15 secunde.

Robin Smeulders a înscris coșul victoriei cu 18 secunde înainte de final. Georgia a avut două șanse după un timp de odihnă ce i-a permis să repună mingea de la centrul terenului. Niciuna dintre încercări nu a fost precisă, iar Olanda a bifat un succes de răsunet.

Charlon King a avut 22 puncte, iar Worthy De Jong a bifat 16 puncte cu 6 recuperări pentru învingători. tornike Shengelia a avut 16 puncte, 8 recuperări, 5 pase decisive, iar Zaza Pachulia a terminat cu 16 puncte, 6 recuperări și 4 pase decisive pentru formația antrenată de către Igor Kokoskov.

Franța și Lituania cu glonțul pe la ureche

Campioana în exercițiu a Europei, Franța a învins Finlanda cu scorul de 97-87, după o repriză de prelungiri. La capătul timpului regulamentar scorul a fost egal, 81-81.

Hexagonul a controlat mare parte din meci, însă a irosit un avantaj de 14 puncte în ultimele șapte minute și jumătate din timpul regulamentar de joc. Apoi, în repriza suplimentară, Franța s-a desprins din nou și de această dată nu a mai făcut concesii.

Tony Parker a avut 23 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive, Nando De Colo a adăugat 16 puncte, 7 recuperări, 6 pase decisive, iar Nicolas Batum a terminat cu 16 puncte, 5 recuperări. Jamar Wilson a avut 21 punctre. Gerald Lee – fără contract la nivel de club – a avut 10 puncte și 7 recuperări (4 ofensive). El a fost liderul Finlandei la +/- cu un indice de 8.

Lituania a depășit Ucraina cu scorul de 69-68. Meciul a fost decis de liberele lui Jonas Maciulis, consemnate cu două minute înainte de final. Ulterior nimeni nu a mai modificat situația pe tabela de marcaj.
Balticii au ratat ultimele două aruncări din acțiune, ultimele două libere executate și au comis o abatere de 24 secunde după liberele lui Maciulis. În schimb, Ucraina a ratat trei aruncări din acțiune, incluzând-o pe cea din ultima secundă și a pierdut posesia mingii de două ori după ce a înscris ultimul coș. Secvența decisivă a consemnat revirimentul Ucrainei, respectiv șase schimbări la conducere.

Paulius Jankunas a avut 22 puncte, 5 recuperări, iar Jonas Valanciunas a terminat cu 19 puncte și 11 recuperări (6 ofensive). În replică, Kyrylo Fesenko a bifat 19 puncte și 11 recuperări.

Serbia și Turcia au fost performerele zilei inaugurale în redutabila Grupă B, de la Berlin. Acestea au învins Spania și Italia la capătul unor încleștări interesante. Detalii despre aceste partide găsiți AICI.

LNBM reprezentat de doi bosniaci

Echipele naționale ale Finlandei, Macedoniei, Bosniei-Herțegovina și Estoniei au în componență jucători care de-a lungul timpului au evoluat în Liga Națională a României. La ora actuală doar doi dintre ei au angajament în țara noastră. Este vorba despre bosniacii Marko Sutalo (Dinamo), respectiv Muhammed Pasalic (U BT Cluj). Ambii au jucat la meciul pierdut de ex-iugoslavi, scor 64-68, pe mâna Poloniei.

Sutalo a avut 20 minute de joc cu 8 puncte (2/8 la trei puncte), 4 recuperări și 3 pase decisive, o intercepție și o posesie pierdută pentru 0 la +/-. În schimb, Pasalic a bifat 6 minute, cu o pasă decisivă și -7 la +/-.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.