EuroBasket 2015 – Olanda a definitivat lotul

Olanda a definitivat lotul de jucători cu care va participa la EuroBasket 2015. Batavii s-au orientat asupra unui efectiv ce cuprinde cinci sportivi cu angajamente în alte campionate decât competiția internă.

Iată lotul de 12 al Olandei:

Fundași – Charlton Kloof, Leon Williams, Yannick Franke, Arvin Slagter
Extreme – Worthy De Jong, Kees Akerboom, Mohamed Kherrazi, Ralf De Pagter
Pivoți – Henk Norel, Roeland Schaftenaar, Robin Smeulders, Nicolas de Jong

Antrenor este Toon Van Helfteren.

Cei mai importanți jucători sunt cei trei pivoți Henk Norel, Roeland Schaftenaar, Robin Smeulders. Aceștia au avut cariere îndelungate în campionate puternice ale Europei.

Olanda face parte din Grupa C, alături de Georgia, Grecia, Macedonia, Croația și Slovenia. Meciurile se vor desfășura la Zagreb. primele patru clasate se califică în optimile de finală ale EuroBasket 2015.

În altă ordine de idei, Oliver Lafayette va rata turneul final. Fundașul american cu cetățenie croată s-a accidentat la genunchi și va trebui să ia o pauză de cel puțin o lună. Astfel, Croația nu va putea folosi jucătorul naturalizat la EuroBasket 2015.

Jonas Valanciunas, pivotul echipei naționale a Lituaniei, a fost chemat la Toronto pentru un control medical. Jucătorul lui Raptors a suferit o accidentare pe care canadienii doresc să o investigheze înainte de a-i prelungi contractul jucătorului amintit. Rămâne de văzut dacă în urma acestor analize participarea lui Valanciunea la EuroBasket 2015 va mai fi sau nu de actualitate.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.