EuroBasket 2015 – Grecia se califică pentru turneul preolimpic. Spanoulis spune adio echipei naționale!

Grecia a învins Letonia, scor 97-90, într-un meci contând pentru turneu locurilor 5-8 la EuroBasket 2015. Partida a fost transmisă la DigiSport și a consemnat un moment regretabil pentru viitorul sportului cu mingea la coș rezervat echipelor naționale.

Elenii au triumfat în pofida unui parțial de 0-16 cu care s-a încheiat prima repriză. Elevii lui Fotis Katsikraris au înscris 60 puncte în ultimele 20 minute de joc pentru a transforma un deficit de șapte puncte într-o victorie la această diferență.

spanoulis1

Lipsită din nou de tridentul Mantzaris, Papanikolaou și Perperoglou, din motive de structură și rațiuni pur baschetbalistice, fără cauze medicale ori de disciplină, Grecia a beneficiat de 20 puncte și 6 recuperări de la Ioannis Bourousis. Alți patru jucători au depășit borna 10 în dreptul punctelor marcate. De cealaltă parte, Kristaps Janicenoks a avut 22 puncte pentru Letonia.

Meciul a marcat ultima prezență a lui Vassilis Spanoulis din echipa națională. În vârstă de 33 ani, el se alătură lui Dimitris Diamantidis, jucător ce a optat să se retragă din echipa națională în urmă cu cinci ani. Spanoulis are un titlu de campion european și unul de vicecampion mondial. De asemenea, a cucerit un bronz continental.

Grecia se califică pentru turneul preolimpic și nu va mai juca meciul pentru locul 5. Elenii nu vor beneficia de serviciile lui Spanoulis la turneul preolimpic și nici la Jocuriel Olimpice dacă Grecia avansează acolo.

„Mă retrag din echipa națională. De-a lungul acestor ani am oferit, împreună cu grupul de jucători din generația mea, atâtea lucruri. Uneori am avut succes, alteori am eșuat, dar niciodată nu am fost dezamăgit că am jucat pentru echipa națională. Am jucat pentru echipa națională de la vârsta de 17 ani. Așa e viața. Este momentul pentru mine să mă opresc. Sunt mândru că am jucat pentru echipa națională a Greciei, o țară atât de importantă. Mă bucur că am atins un obiectiv la ultima mea prezență în echipa națională și anume șansa Greciei de a participa la turneul preolimpic.” a declarat Spanoulis.

Letonia va juca meciul pentru locurile 7-8, în compania Italiei sau Cehiei. Învingătoarea se va califica pentru turneul preolimpic, iar învinsa nu va avea această șansă.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.