EuroBasket 2015 – Fost adversar al României în campania de calificare, Letonia este între primele opt

Fost adversar al României în campania de calificare la EuroBasket 2015, Letonia a avansat între primele opt echipe ale Europei. Balticii au depășit Slovenia, scor 73-66, în primul meci din fazele eliminatorii la Liile, în Franța.

Jocul a fost echilibrat, însă secvența decisivă a fost controlată în permanență de către letoni. Elevii lui Ainars Bagatskis au avut inițiativa pe tabela de marcaj și au condus mai mereu cu cel puțin două posesii.

latvia

Janis Strelnieks a avut 17 puncte, 8 pase decisive, 6 recuperăro, iar Kaspars Berzins a terminat cu 13 puncte și 6 recuperări. În replică, Zoran Dragic a totalizat 17 puncte.

De notat că Letonia joacă la EuroBasket 2015 fără Kristaps Porzingis, opțiunea numărul 1 în NBA Draft 2015. În schimb, Slovenia a jucat la acest turneu cără Goran Dragic, Gasper Vidmar și Bostjan Nachbar.

Letonia avansează în sferturile de finală, sau dacă doriți între primele opt echipe ale Europei pentru prima dată după EuroBasket 2001. De notat că balticii ce află la cel de-al 12-lea turneu final continental consecutiv, dar se situează între cele mai bune opt pentru a 2-a oară.

În sferturile de finală, Letonia întâlnește învingătoarea meciului dintre Franța și Turcia.

Foto: eurobasket2015.org

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.