EuroBasket 2015 – Cehia este ultima echipă calificată pentru turneul preolimpic

Cehia s-a calificat la turneul preolimpic ce va avea loc la începutul verii următoare. Această echipă a depășit Letonia, scor 97-70, într-un meci contând pentru locurile 7-8.

Jocul a fost controlat de cehi care s-a desprins constant pe parcursul primelor 30 minute de joc. De altfel, la intrarea în secvența decisivă scorul era de 80-45. Cu alte cuvinte, formația pregătită de Azinars Bagatskis nu a avut nicio șansă în această confruntare.

Jan Vesely a totalizat 24 puncte, 6 recuperări, Tomas Satoransky a adăugat 16 punctye, 4 pase decisive, alți patru jucători au înscris cel puțin 10 puncte, iar Blake Schilb a livrat 7 pase decisive pentru învingători. De cealaltă parte, Janis Timma a totalizat 11 puncte și 6 recuperări.

Cehia se clasează pe 7, cel mai bun rezultat de la desprinderea de Slovacia și se califică la turneul preolimpic, alături de Franța, Serbia, Grecia și Italia.

Letonia obține locul 8. Este prima echipă sub linia ce desparte echipele ce vor participa la turneul preolimpic de cele care vor privi la televizor în vara următoare. Pe de altă parte, balticii egalează cel mai bun rezultat de la desprinderea de URSS. În anul 2001, Letonia s-a clasat tot pe locul al 8-lea.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.