EuroBasket 2015 – Adversari: Componența lotului Letoniei

Luni (30.06), este programată reunirea echipei naționale a Letoniei. Balticii vor pleca în cantonament pentru a demara preparativele în ceea ce privește campania de calificare la EuroBasket 2015, acolo unde întâlnesc echipa națională a României.

Confirmat în funcția de antrenor, Ainars Bagatskis a convocat un nucleu de 18 jucători. El va miza pe aceștia în perioada de pregătire, precum și în meciurile de calificare la turneul final al Campionatului European de baschet masculin – ediția 2015. Balticii formează o echipă extrem de puternică, ce pornește cu prima șansă în grupa din care fac parte.

Programul de pregătire al Letoniei cuprinde o serie de opt meciuri de pregătire. Acesta este următorul:

– 14/15 iulie – două meciuri cu Estonia
– 19/20 iulie – două meciuri cu Marea Britanie (deplasare)
– 28 iulie – meci cu Lituania (deplasare)
– 1/3 august – turneu în Germania, cuprinde meciuri cu Germania, Rusia și Israel

Componența lotului de jucători al Letoniei:

latvia

Absentează Janis Berzins, Rihards Kuksiks și Davis Bertans. De asemenea, lipsește Andris Biedrins, jucător care nu evoluează pentru echipa națională a Letoniei de mai mulți ani. Nouă dintre cei 12 jucători care au participat la EuroBasket 2013 sunt prezenți în lotul lărgit al balticilor. Cei trei absenți sunt Kuksiks, Skele și Berzins.

Kristaps Janicenoks și Janis Blums sunt jucătorii cu cele mai multe meciuri jucate pentru echipa națională a Letoniei. Ambii au jucat câte 103 meciuri în prima reprezentativă. Janicenoks are 1.079 puncte marcate. La polul opus se află Zanis Peiners, Aigars Skele, Ingus Jakovics, Ojars Silins, Kristaps Porzingis, Andrejs Grazulis și Ilja Gromovs, jucători care nu au disputat niciun meci în prima reprezentatică a Letoniei.

Staff-ul tehnic al Letoniei:

Ainars Bagatskis – antrenor principal
Arturs Stalbergs – antrenor asistent
Ainars Zvurgzdigs – antrenor asistent
Viktors Lacis – preparator fizic
Juris Sprogis – medic
Raivis Arsauskis – fizioterapeut
Dinars Kvedovs – manager
Maris Jucmanis – director

România se duelează cu Letonia pe 17 august, la Riga, respectiv pe 27 august, la Sibiu. Cele două echipe fac parte din Grupa F, alături de Slovacia și Suedia. Prima clasată se califică la EuroBasket 2015, iar a 2-a clasată va forma un clasament comun cu formațiile clasate pe locul al 2-lea în celelalte grupe de calificare.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.