Etapa surprizelor în Spania. Echipa lui Emi Câțe între protagoniste!

Etapa a 24-a din sezonul regulat al Ligii ACB a rezervat o serie de rezultate surprinzătoare. Cinci dintre primele șase clasate au pierdut, trei dintre acestea fiind învinse în propriul fief.

FC Barcelona a urcat pe prima poziție a clasamentului. Catalanii au depășit pe UCAM Murcia. Rezultatul final a fost de 77-71. Echipa lui Xavi Pascual a fost condusă la pauză cu scorul de 33-42, dar a evitat surpriza grație unei reprize secunde productive în ambele faze ale jocului. Noul lider solitar al campionatului iberic este singura echipă din TOP 6 care nu a pierdut în această etapă. Alex Abrines a revenit după operația de apendicită. În schimb, au absentat Juan Carlos Navarro, Pau Ribas (accidentați) și Joey Dorsey (extra-comunitar).

doellman

Valencia Basket a fost învinsă pe teren propriu de Estudiantes Madrid. Rezultatul final a fost de 62-68. De notat că echipa din capitala Spaniei ocupă locul al 17-lea în ierarhia generală și a bifat de abia cel de-al 6-lea succes stagional.

Real Madrid se menține pe podium chiar dacă a cedat la Tenerife cu scorul de 84-93. Campioana Europei a jucat această partidă fără Jonas Maciulis, KC Rivers și Gustavo Ayon. Ultimii doi sunt extra-comunitari.

Laboral Kutxa Vitoria nu a reușit să speculeze eșecul campioanei. Bascii au primit vizita lui Unicaja Malaga, pierzând fără drept de apel. Rezultatul final a fost de 56-83.

Lista rezultatelor puțin scontate este continuată de victoria categorică repurtată de Baloncesto Sevilla asupra lui Herbalife Gran Canaria, finalista Cupei Spaniei și a EuroCup în ultima ediție încheiată. Rezultatul final a fost de 97-72. În cadrul acestei întâlniri a jucat și românul Emanuel Câțe. Acesta a bifat 2 minute și 43 secunde pe parchet, perioadă în care a strâns o recuperare și o intercepție.

În fine, Fuenlabrada a cedat pe teren propriu cu Joventut Badalona, scor 80-81. La prima vedere nu pare un rezultat surprinzător, însă ținând cont de parcursul celor două echipe în actualul sezon competițional este un rezultat puțin așteptat.

După aceste rezultate situația la primele opt poziții în Liga ACB se prezintă în felul următor:

1. FC Barcelona – 22/2
2. Valencia Basket – 21/3
3. Real madrid – 19/5
4. Laboral Kutxa Vitoria – 18/6
5. Gran Canaria – 15/9
6. Fuenlabrada – 13/11
7. Unicaja Malaga – 12/12
8. Bilbao Basket – 12/12

FC Barcelona este lider solitar al Ligii ACB pentru prima dată după patru ani. Ultima dată când catalanii au fost singuri în vârful ierarhiei s-a întâmplat în sezonul regulat al ediției 2011/12.

Andorra, Tenerife și Murcia au 11-13 și împart locurile 9,10 și 11.

Foto: acb.com

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.