Etapa surprizelor în Grupa B din Basketball Champions League

Etapa a 3-a din Grupa B în Basketball Champions League a consemnat trei surprize. După ce campioana României a învins pe Avtodor Saratov, Kataja Basket și Khimik Yuzhne au repurtat victorii foarte importante pe teren propriu.

Kataja Basket a administrat primul eșec în competiție deținătoarei Cupei Franței și următorului adversar al CSM CSU Oradea, Le Mans Sarthe. Meciul a fost decis în prelungiri și s-a încheiat cu scorul de 77-76.

bcl1

Finlandezii au egalat situația la 64 cu 15 secunde înainte de final. Giordan Watson și-a asumat ultima acțiune din timpul regulamentar, însă fundașul echipei naționale a României a irosit o aruncare de trei puncte, a recuperat ofensivă, după care a greșit și o încercare de două puncte. Astfel, jocul a intrat în prelungiri.

Francezii au condus pe tot parcursul reprizei de prelungiri, însă gazdele nu au cedat. Americanul D. Mullings a reușit un coș cu fault când mai erau trei secunde pe timpul de joc. El a fructificat aruncarea suplimentară, una care a decis soarta meciului.

Byron Wesley a avut 18 puncte, 8 recupeărri și 3 pase decisive pentru învingători. Kataja a beneficiat de contribuții importante din partea altor patru jucători, incluzându-l pe fundașul Teemu Rannikko, autor a 12 puncte cu 9 pase decisive. În replică, Mickael Gelabale a reușit 17 puncte, 5 recuperări pentru Le Mans.

Khimik Yuzhne a repurtat un succes extrem de important în fața italienilor de la Umana Reyer Venezia. Rezultatul final al partidei desfășurate în Ucraina a fost de 65-64.

Jocul a avut parte de răsturnări de situație în permanență. Finalul acestuia a aparținut gazdelor, care au încasat doar 11 puncte în ultimele zece minute de joc. Chiar și așa ucrainienii nu au fost în avantaj pe parcursul ultimelor zece minute cu excepția finalului, respectiv după ultimul coș al partidei.

Jaime Smith și Viatcheslav Petrov au marcat câte 19 puncte pentru formația învingătoare. În replică, Tywain McGee a avut 19 puncte și 3 pase decisive pentru italieni.

În urma acestor rezultate, dublate de eșecul lui Maccabi Rishon LeZion în Turcia, în cadrul Grupei B nu mai există echipă neînvinsă. Totodată nu mai există nici echipă care să nu aibă nici măcar o victorie.

Clasamentul se prezintă extrem de echilibrat la ora actuală:

1. Le Mans Sarthe – 2/1
2. Avtodor Saratov – 2/1
3. Maccabi Rishon LeZion – 2/1
4. Pinar Karsiyaka – 2/1
5. Umana Reyer Venezia – 1/2
6. CSM CSU Oradea – 1/2
7. Khimik Yuzhne – 1/2
8. Kataja Basket – 1/2

Etapa a 4-a, programată a se desfășura pe 8-9 noiembrie, cuprinde următoarele meciuri:

Khimik Yuzhne vs Kataja Basket
Avtodor Saratov vs Pinar Karsiyaka
Le Mans Sarhet vs CSM CSU Oradea
Umana Reyer Venezia vs Maccabi Rishon LeZion

Foto: Basketball Champions League

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.