Etapă dublă în Euroligă

În perioda 21-24 martie, Euroliga masculină programează o etapă dublă. Este vorba despre jocurile etapelor a 27-a și a 28-a în sezonul regulat al competiției de top din Europa.

Cele două runde ar putea clarifica situția în ceea ce privește obținerea avantajului terenului propriu în playoff-ul competiției. Totodată în urma acestor etape vom avea o imagine mai clară cu privire la lupta pentru caliicarea în fazele eliminatorii, lupta pentru locurile 5-8 fiind deschisă pentru șase grupări.

Real Madrid, CSKA Moscova și Olympicos Pireu au nevoie de un singur rezultat favorabil în ultimele patru runde pentru a-și asigura avantajul terenului propriu în sferturile de finală ale competiției. Situația lui Fenerbahce Istanbul este ceva mai complicată, fiind necesare cel puțin două rezultate favorabile pentru formația antrenată de Zeljko Obradovic în drum spre avantajul terenului propriu în seria care e va desfășura pe sistemul cel mai bun din cinci meciuri.

Șase echipe pentru ultimele patru locuri în playoff

În lupta pentru calificarea în playoff, Baskonia Gasteiz, Panathinaikos Atena și Steaua Roșie Belgrad au un avantaj de două victorii față de locul 9, iar Anadolu Efes Istanbul are un avantaj de o victorie în fața acestei poziții. Darussafaka Dogus ocupă locul 9, iar Zalgiris Kaunas se situează pe locul al 10-lea. Celelalte echipe nu mai pot fi luate în considerare pentru un loc în playoff.

Programul jocurilor din următoarele patru zile:

Etapa 27

Marți – 21 martie
Fenerbahce Istanbul vs Maccabi Tel-Aviv, ora 19:45, DigiSport 4
Zalgiris Kaunas vs Anadolu Efes Istanbul
Brose Baskets Bamberg vs Baskonia Gasteiz
Panathinaikos Atena vs EA7 Milano

Miercuri – 22 martie
CSKA Moscova vs Darussafaka Dogus
Galatasaray Istanbul vs Unics Kazan
Steaua Roșie Belgrad vs Olympiacos Pireu
Real Madrid vs FC Barcelona, ora 22:00, DigiSport 4

Etapa 28

Joi – 23 martie
Anadolu Efes Istanbul vs Fenerbahce Istanbul
Maccabi Tel-Aviv vs Zalgiris Kaunas, ora 21:00, DigiSport 4
EA7 Milano vs Brose Baskets Bamberg
Baskonia Gasteiz vs Panathinaikos Atena

Vineri – 24 martie
Unics Kazan vs CSKA Moscova, ora 18:00, DigiSport 4
Darussafaka Dogus vs Galatasaray Istanbul
Olympiacos Pireu vs Real Madrid
FC Barcelona vs Steaua Roșie Belgrad

Așadar, destule meciuri de urmărit în cursa pentru calificarea în playoff. Ne așteaptă o săptămână deosebit de interesantă în cursa pentru un loc între primele opt echipe, dar și din perspectiva tabloului de playoff.

În altă ordine de idei, Euroleague Basketball a prezentat sigla Final Four-ului competiției, programat a se desfășura în luna mai, la Sinan Erdem Dome din Istanbul.

Related Post

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Site Footer

Sliding Sidebar