SUA este campioană olimpică la baschet feminin. Spania și Serbia completează podiumul!

Statele Unite ale Americii au câștigat cea de-a 6-a medalie de aur consecutivă în baschetul feminin la Jocurile Olimpice. Formația pregătită de Geno Auriemma a depășit Spania, scor 101-72, în finala de la Rio de Janeiro.

Partida a demarat sub semnul echilibrului, primul sfert încheindu-se cu scorul de 21-17 în favoarea americancelor. Diferența a crescut în sfertul al 2-lea, atunci când apărarea Spaniei a cedat. Același lucru s-a întâmplat și în sfertul al 3-lea, la capătul căruia diferența era de 32 lungimi. Sfertul 4 nu a adus schimbarea. Americancele nu s-au mai apărat precum au făcut-o în primele 30 minute de joc, astfel încât Spania a reușit să treacă de borna 70 în dreptul punctelor marcate.

Lindsay Whalen a avut 17 puncte, 6 pase decisive, Diana Taurasi a adăugat 17 puncte, Maya Moore a terminat cu 14 puncte, 6 pase decisive, 5 recuperări, iar Briana Stewart a terminat cu 11 puncte pentru SUA. În replică, Alba Torrens a reușit 18 puncte, 5 recuperări, 5 intercepții și 4 pase decisive, Marta Xargay a adăugat 12 puncte, iar Silvia Dominguez și Astou Ndour au avut câte 11 puncte fiecare pentru Spania.

Finala s-a bucurat de prezența lui Adam Silver (comisarul NBA), Patrick Baumann (membru CIO, membru FIBA și principalul susținător al disciplinei 3×3 în programul olimpic), respectiv Jose Luis Saez (fostul președinte ale Federației Spaniole de Baschet și membru al Board-ului FIBA).

SUA obține a 6-a medalie olimpică de aur consecutivă în baschetul feminin. Este cel de-al 8-lea titlu olimpic din totalul de 11 ediții în care baschetul feminin a fost prezent.

Antrenorul Geno Auriemma obține al 3-lea titlu olimpic și a 5-a medalie de aur la o competiție de anvergură alături de SUA. El a câștigat la Sydney în 2000 și Londra în 2012. De asemenea, a ghidat SUA spre titlul mondial în 2010 și 2014. Auriemma, de origine italiană, are 11 titluri de campion NCAA și este omul care le-a lansat pe câteva dintre cele mai bune jucătoare de baschet ale planetei.

Spania obține prima medalie din istorie în baschetul feminin la Olimpiadă.

Medalia de bronz revine Serbiei, care a depășit Franța în finala mică. Scorul final a fost de 70-63. Este a 3-a medalie olimpică din istorie pentru această națiune, dar e prima sub denumirea de Serbia. De notat că Serbia a câștigat în premieră titlul european în urmă cu un an, la Budapesta.

Foto: fiba.com

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.