Un nou eșec pentru România U16 masculin

România a pierdut din nou la Campionatul European U16 masculin Divizia B ediția 2017. Tricolorii au cedat în confruntarea cu Danemarca, scor 74-78.

Jocul a demarat excelent pentru elevii lui Alexandru Olteanu. Ei s-au desprins la șapte lungimi pe parcursul unui prim sfert în care au pus 29 puncte pe tabela de marcaj. România conducea la pauză cu scorul de 44-38. Avantajul compatrioților noștri a crescut, scorul la intrarea în secvența decisivă fiind de 59-50.

România a condus până în minutul 37 al partidei, atunci când s-a văzut egalată la 67. Un minut mai târziu, Danemarca a preluat conducerea, scor 70-69. Compatrioții noștri au revenit în avantaj, scor 73-71, cu 71 secunde rămase de disputat.

Finalul a aparșinut danezilor, care au marcat șapte din ultimele opt puncte. România a irosit o liberă prin care putea să egaleze la 75 cu 13 secunde înainte de final, după care nu a mai avut nicio șansă de a câștiga.

Gavriloaia (foto) a avut o prestație solidă, fiind din nou principalul remarcat al României. El a totalizat 33 puncte (62% din acțiune), 17 recuperări, 3 pase decisive, 2 capace și 2 intercepții pentru 40 la eficiență.

Lungu a adăugat 17 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive, Duica a adăugat 7 puncte, 6 recuperări, iar Dimitrescu a bifat 6 puncte, 4 recuperări.

Prin prisma acestui eșec, România va juca în turneul locurilor 21-24 la turneul de la Sofia. Următorul adversar este Slovacia. meciul se dispută vineri (18.08), ora 16.00, fiind transmis în direct pe internet.

Foto: fiba.com

Related Post

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Site Footer

Sliding Sidebar