Un nou eșec pentru România U16 masculin

România a pierdut din nou la Campionatul European U16 masculin Divizia B ediția 2017. Tricolorii au cedat în confruntarea cu Danemarca, scor 74-78.

Jocul a demarat excelent pentru elevii lui Alexandru Olteanu. Ei s-au desprins la șapte lungimi pe parcursul unui prim sfert în care au pus 29 puncte pe tabela de marcaj. România conducea la pauză cu scorul de 44-38. Avantajul compatrioților noștri a crescut, scorul la intrarea în secvența decisivă fiind de 59-50.

România a condus până în minutul 37 al partidei, atunci când s-a văzut egalată la 67. Un minut mai târziu, Danemarca a preluat conducerea, scor 70-69. Compatrioții noștri au revenit în avantaj, scor 73-71, cu 71 secunde rămase de disputat.

Finalul a aparșinut danezilor, care au marcat șapte din ultimele opt puncte. România a irosit o liberă prin care putea să egaleze la 75 cu 13 secunde înainte de final, după care nu a mai avut nicio șansă de a câștiga.

Gavriloaia (foto) a avut o prestație solidă, fiind din nou principalul remarcat al României. El a totalizat 33 puncte (62% din acțiune), 17 recuperări, 3 pase decisive, 2 capace și 2 intercepții pentru 40 la eficiență.

Lungu a adăugat 17 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive, Duica a adăugat 7 puncte, 6 recuperări, iar Dimitrescu a bifat 6 puncte, 4 recuperări.

Prin prisma acestui eșec, România va juca în turneul locurilor 21-24 la turneul de la Sofia. Următorul adversar este Slovacia. meciul se dispută vineri (18.08), ora 16.00, fiind transmis în direct pe internet.

Foto: fiba.com

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.