Evenimentul Enes Kanter la București s-a anulat

20 mai 2017

Enes Kanter nu mai vine in Romania. Probleme cu pasaportul i-au impiedicat intrarea in tara.

Baschetbalistul turc Enes Kanter, starul celor de la Oklahoma City Thunder, care trebuia sa participe la intalnirea cu fanii organizata la Veranda Mall, in cadrul 3×3 League, a fost nevoit sa paraseasca România direct din aeroportul Otopeni.

Pașaportul acestuia nu a fost găsit valid, fiind anulat de către autoritățile din Turcia, drept pentru care nu I s-a putut acorda permisiunea de a intra pe teritoriul românesc.

 

Kanter s-a imbracat intr -o cursa British cu escala la Londra şi destinatia finala SUA. Kanter nu are cetatenie americana, dar are green cadrul care ii da drept de rezidenta si de munca in America.

 

Astfel, din păcate, organizatorii Sport Arena Streetball, Lumina Wolves, Universitatea Lumina și Direcția pentru Sport și Tineret a Municipiului București, sunt nevoiți să anuleze evenimentul care urma să aibă loc mâine de la ora 10.30 pe esplanada Veranda Mall.

17 mai 2017


Enes Kanter, component al echipei Oklahoma City Thunder, va fi prezent în București, la sfârșitul acestei săptămâni. În vârstă de 24 ani, jucătorul originar din Turcia are cinci sezoane la activ în NBA și se numără între cei mai bine plătiți jucători europeni din lumea baschetului.

Kanter va fi prezent în capitala României în cursul zilelor de sâmbătă și duminică, fiind invitat al echipei de baschet Lumina Wolves.

Iată comunicatul emis de organiatori:

Un star din NBA își sărbătorește ziua de naștere la București

Enes Kanter, pivot la Oklahoma City Thunder, se va afla sâmbătă și duminică la București, unde va participa la numeroase activități dedicate baschetului, dar și la „Festivalul Multiculturalității”, în cadrul căruia își va aniversa de altfel și ziua de naștere.

Draftat de pe poziția a treia în anul 2011, Kanter (24 de ani) joacă de 5 sezoane în NBA, cel mai puternic campionat de baschet din lume. Jucătorul de origine turcă este al cincilea cel mai bine plătit baschetbalist european din NBA, valoarea contractului său fiind de 70 de milioane de dolari.

Enes Kanter sosește în România la invitația clubului sportiv „Lumina Wolves”, țara noastră fiind una dintre destinațiile din cadrul turului global al „Enes Kanter Light Foundation”, a cărei misiune este stimularea conștientizării, sprijinul în dezvoltarea copiilor prin educație, reducerea sărăciei și armonia socială pe tot globul.

În prima zi a vizitei sale în România, sâmbătă 20 mai, Enes Kanter va participa la „Festivalul Multiculturalității”, unde bucureștenii prezenți în Parcul Titan începând cu ora 18:00, vor avea ocazia să-l vadă în ipostaze mai puțin cunoscute, servind kebap și plăcinte turcești.

În cadrul spectacolului care începe la ora 20:00, pe scena special amenajată din Parcul Titan, Enes Kanter va beneficia de un moment deosebit, prilejuit de aniversarea zilei sale de naștere.

Ziua de duminică este rezervată activităților sportive și sociale. Enes Kanter va fi prezent la „Veranda Mall 3×3 League by Fitbit” (www.3la3.ro; www.3x3league.ro), prima ligă de baschet 3×3 din Europa. Competiția care se desfășoară în perioada 10 mai — 22 iunie pe esplanada mall-ului din zona Obor, este organizată de către „Sport Arena Streetball”, unul dintre cei mai importanți organizatori de evenimente de baschet 3×3 din lume, membru în FIBA 3×3 Advisory Board. Kanter va fi implicat în activități cu copiii și spectatorii prezenți la eveniment și va oferi autografe.

De asemenea, tot duminică, două ore sunt rezervate unui Basketball Clinic cu sportivii de la „Lumina Wolves”, pe care i-a încurajat de altfel încă de la lansarea oficială a acestui club.

„Lumina Wolves”, un proiect inovativ pe piața educațională din România, a luat naștere în primăvara acestui an în urma parteneriatului dintre Lumina Instituții de învățământ, Asociația Club Sportiv 4 Wolves și Clubul Sportiv Școlar nr. 4 din București. Proiectul pune laolaltă excelența în educație și baschetul de performanță.

Între cele două acțiuni sportive, starul NBA va vizita Muzeul Satului și Piața Obor, iar ultimul eveniment la care va lua parte va fi dedicat tot baschetului. Evenimentul are ca scop promovarea educației prin sport și a sportului ca stil de viață și este organizat de Federația Română de Baschet (www.frbaschet.ro) la magazinul „Sport Loft” din Băneasa Mall. Sportul înseamnă performanță, iar aceasta se poate face doar prin pregătire, motivație și folosind echipamente sportive de calitate. „Sport Loft” este un concept premium și inovativ de retail multibrand care are în portofoliu cele mai apreciate branduri de sport din întreaga lume și este dedicat sportivilor de performanță și tuturor celor care practică sportul în mod activ, magazinul comercializând cele mai noi colecții de echipamente sportive pentru alergare, baschet, fotbal, antrenament și tenis.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.