Emanuel Cățe, cel mai eficient jucător din precalificările FIBA EuroBasket 2021

Emanuel Cățe, pivotul echipei naționale de baschet masculin a României, a fost cel mai eficient jucător al precalificărilor FIBA EuroBasket 2021. În această ierarhie sunt incluși toți jucătorii, indiferent că au participat la una sau două faze.

Sportivul în vârstă de 22 ani legitimat la UCAM Murcia s-a situat pe prima poziție în ierarhia individuală a eficienței. Cățe a avut șapte apariții și un indice de 25.6 la eficiență. El a avut o medie de 29.2 minute pe partidă și a încheiat precalificările cu 13.7 puncte, 11.4 recuperări, 2.1 pase decisive, 2.6 capace și 1.0 intercepții. Emi a bifat procentaje de 66% la aruncările din acțiune, respectiv 73% la linia de pedeapsă.

Foto: Alina Cojocaru / FIBA.basketball

Cățe i-a devansat pe Richard Hendrix (naturalizat în naționala Macedoniei de Nord), 23.0 la eficiență în șase meciuri, respectiv pe Gabriel Lundberg (Danemarca), 22.2 la eficiență. Niciun alt jucător nu a avut măcar 20 la eficiență/meci în precalificări.

De notat că între jucătorii care au luat parte la precalificări se numără și jucători din NBA, precum Clint Capela (Elveția), respectiv din Euroligă, precum Martin Hermannsson (Islanda). Nu au lipsit nici alți jucători cunoscuți în baschetul european, precum Artsiom Parakhouski (Belarus), Vojdan Stojanovski (Macedonia de Nord), Gabe Olaseni (Marea Britanie) și alții.

Între jucătorii din echipa națională a României, pe locul 21 în ierarhia generală a eficienței în precalificări se situează Giordan Watson. Americanul naturalizat a bifat opt apariții și a avut medii de 14 puncte, 4.9 pase decisive, 2.3 recuperări și doar 1.8 posesii pierdute în 30 minute pe partidă. Watson a terminat cu 43% la trei puncte și a avut 12.8 la eficiență.

Foto: Alina Cojocaru / FIBA.Basketball

Cățe a fost liderul precalificărilor la recuperări. Pe lângă media de 11.4 mingi culese la panouri, el a avut 4.1 recuperări ofensive pe meci, cu care s-a clasat tot pe primul loc.

Mai mult, Emanuel a fost lider la capace. A administrat 18 și a avut o medie de 2.6 pe meci. Locul 1 în ierarhia individuală a precalificărilor FIBA EuroBasket 2021, atât la total, cât și la media capacelor pe meci.

În fine, Cățe a fost primul și la double-double. El a avut cinci. Niciun alt jucător nu a avut mai mult de trei.

Nu este prima dată când Cățe se remarcă din punct de vedere statistic în echipamentul naționalei României. El a fost liderul zonei Europa, în prima fază a calificărilor FIBA Basketball World Cup 2019 la eficiență și puncte.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.