Egalitate în finala din Turcia

Fenerbahce Beko Istanbul a câștigat Meciul 4 al finalei Basketbol Superligi – ediția 2018/19. Galben-albaștrii au trecut de Anadolu Efes, scor 82-73. Partida s-a desfășurat sâmbătă (15.06), la Ulker Sports Arena din Istanbul.

Echipa antrenată de Zeljko Obradovic a început excelent și s-a desprins la un maxim de 13 lungimi pe parcursul primului sfert, demonstrând tărie de caracter și capacitate de reacție după o înfrângere la prelugiri, urmată de una fără drept de apel pe teren propriu. Fener conducea cu 25-15 la prima pauză, respectiv cu 42-37 la jumătatea confruntării.

Repriza secundă a început cu un parțial de 12-2 în favoarea lui Efes, formație ce a preluat conducerea și s-a desprins la cinci puncte. Fenerbahce a reușit să înscrie 11 puncte fără replică pentru a reveni definitiv la conducere. Cu zece minute înainte de final scorul a fost de 62-57.

Foto: Fenerbahce Beko (Twitter)

Efes nu a cedat și a izbutit să egaleze, scor 72-72, prin tripla lui Vasilije Micic cu mai puțin de trei minute rămase de jucat. Melih Mahmutoglu a înscris cinci puncte consecutive pentru a desprinde pe Fenerbahce în mod decisiv. De altfel, partida s-a încheiat cu un parțial de 10-1 în favoarea gazdelor.

Nicolo Melli a totalizat 19 puncte, 6 recuperări, Kostas Sloukas a adăugat 16 puncte, 6 pase decisive, iar Ahmet Duverioglu a contabilizat 12 puncte, 11 recuperări pentru Fenerbahce. După 0/18 la aruncările din acțiune în precedentele două meciuri, Melih Mahmutoglu a avut 5/6 din acțiune și a terminat cu 12 puncte.

În replică, Vasilije Micic a totalizat 16 puncte, 9 pase decisive, Shane Larkin a adăugat 14 puncte, 4 pase decisive, Rodrigue Beaubois a izbutit 14 puncte, 6 recuperări, iar Adrien Moerman a totalizat 13 puncte, 6 recuperări pentru Efes. Nu mai puțin de patru jucători din echipa lui Ergin Ataman au avut peste 33 minute de joc.

Scorul general al finalei a devenit 2-2. Se joacă pe sistemul cel mai bun din șapte partide. Următorul meci are loc la Sinan Erdem Dome, în organizarea lui Efes, iar Meciul 6 va reveni la Ulker Sports Arena, în organizarea lui Fener. Dacă va fi necesar, Meciul 7 se va disputa în fieful lui Anadolu Efes Istanbul.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.