Efes și Barcelona fac pași spre playoff. Maccabi și Khimki se agață!

Seara de joi (07.02) a cuprins patru partide contând pentru etapa a 22-a din sezonul regulat al Euroligii masculine – ediția 2018/19. Gazdele au învins în trei dintre acestea, iar două confruntări s-au încheiat în favoarea unor echipe aflate în urmărirea locului 8, ultimul ce asigura calificarea în playoff.

FC Barcelona a depășit pe Zalgiris Kaunas, scor 78-72, la capătul unei partide echilibrate, controlată în prima parte de catalani. Balticii au replicat în sfertul al 3-lea, pe care l-au încheiat în avantaj. Defensiva elevilor lui Svetislav Pesic a fost impresionantă în sfertul al 4-lea, când gruparea blaugrana s-a desprins în învingătoare.

Foto: www.euroleague.net

A fost un meci în care Zalgiris a fost pedepsită în mod evident de maniera de arbitraj. Raportul faulturilor comise (19-29) și cel al aruncărilor libere executate (26-6), ambele net în favoarea Barcelonei, au înclinat balanța în mod decisiv.

Adam Hanga a totalizat 14 puncte, alți cinci jucători ai învingătorilor având între 10 și 12 puncte. De cealaltă parte, Arturas Milankis a reușit 17 puncte, având 5/8 la aruncările de trei puncte. El a fost secondat de Nate Wolters, autor a 15 puncte, 7 pase decisive pentru Zalgiris.

Scottie Wilbekin a marcat coșul victoriei pentru Maccabi Tel-Aviv în confruntarea cu Olympiacos Pireu. Rezultatul final a fost de 65-64, fiind stabilit de MVP-ul sezonului precedent în EuroCup cu o aruncare din apropierea coșului la ultima posesie a israelienilor.

#7DAYSMagicMoment: Scottie Wilbekin WINS it

WINNER!Wilbekin STOPS…POPS… and hits it for the game!

Publicată de Turkish Airlines EuroLeague pe Joi, 7 februarie 2019

Tarik Black a bifat 19 puncte, 7 recuperări, iar Wilberkin a terminat cu 17 puncte pentru învingători. De cealaltă parte, Vassilis Spanoulis și Nigel Williams Goss au avut câte 16 puncte fiecare pentru Olympiacos.

Khimki Moscova s-a impus pe terenul lui Buducnost Podgorica, scor 98-90. Rușii au avut 66% la aruncările de două puncte și au bifat 14 triple în această confruntare.

Jordan Mickey a reușit 25 puncte în condițiile în care Alexey Shved continuă să absenteze, iar Anthony Gill nu va mai juca în acest sezon. Norris Cole a replicat cu 20 puncte, 11 pase decisive, iar Goga Bitadze a adăugat 17 puncte, 7 recuperări, 2 capace pentru muntenegreni.

Anadolu Efes Istanbul a triumgat în meciul cu Herbalife Gran Canaria, scor 93-74. Jocul a fost decis în repriza secundă, când s-a consemnat un parțial de 50-28 în favoarea turcilor.

Krunoslav Simon a reușit 25 puncte, 4 recuperări, Shane Larkin a adăugat 18 puncte, 6 pase decisive, iar Vasilije Micic a terminat cu 16 puncte pentru învingători. În replică, Clevin Hannah a reușit 16 puncte, 5 pase decisive pentru iberici.

În urma acestor rezultate, echipele de mai sus au următoarea situație în clasament:

 1. Anadolu Efes Istanbul – 14/8
 2. FC Barcelona Lassa – 13/9
 3. Olympiacos Pireu – 12/10
 4. Maccabi Tel-Aviv – 10/12
 5. Khimki Moscova – 9/13
 6. Zalgiris Kaunas – 8/14
 7. Herbalife Gran Canaria – 6/16
 8. Buducnost Podgorica – 6/16

Programul de vineri (08.02):

CSKA Moscova vs Real Madrid – ora 19.00, DigiSport 3
Fenerbahce Istanbul vs Panathinaikos Atean – ora 19.45, DigiSport 2
Kirolbet Baskonia vs Bayern Munchen – ora 21.30
AX Olimpia Milano vs Darussafaka Istanbul – ora 21.45

1 comentarii On Efes și Barcelona fac pași spre playoff. Maccabi și Khimki se agață!

 • Să încerc niște pronosticuri:

  CSKA Moscova vs Real Madrid (+2)
  Fenerbahce Istanbul vs Panathinaikos Atena (+7)
  Kirolbet Baskonia vs Bayern Munchen (+5)
  AX Olimpia Milano vs Darussafaka Istanbul (+12)

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.