Echipa lui Srecko Sekulovic a trecut la conducere în finala campionatului maghiar

Falco Szombathely a obținut break-ul în meciul de deschidere al finalei din campionatul Ungariei la baschet masculin – ediția 2016/17. Formația antrenată de Srecko Sekulovic s-a impus pe terenul lui Alba Fehervar, câștigătoarea sezonului regulat și a Cupei Ungariei în actuala stagiune, formație ce a învins de două ori pe U-BT Cluj-Napoca în FIBA Europe Cup.

Meciul 1, desfășurat miercuri (07.06), la Szekesfehervar, transmis în direct la M4 Sport, s-a încheiat cu scorul de 77-76.

Finalul partidei a cuprins trei schimbări la conducere pe tabela de marcaj. Falco a avut posibilitatea să se desprindă de la linia de pedeapsă, însă Toth Norbert a fost imprecis. Gazdele au avut ultima posesie și 14 secunde la dispoziție, însă ultima aruncare a acestora a fost imprecisă și meciul s-a încheiat cu victoria formației vizitatoare.

Darrin Govens a totaliat 25 puncte pentru formația învingătoare. Aliaksandar Pustahvar a totalizat 13 puncte și 5 recuperări, Drew Barham a adăugat 8 puncte, 9 recuperări, iar Ivan Zigeranovic a totalizat 8 puncte și 8 recuperări pentru Falco.

În replică, Alhaji Mohammed a fost principalul realizator cu 18 puncte și 3 intercepții penru Alba.

Falco a rotit șapte jucători, iar Alba a evoluat în opt oameni în meciul de deschidere al finalei.

Scorul general este de 1-0 pentru Falco. Finala se joacă pe sistemul cel mai bun din cinci meciuri după formula 1-1-1-1-1.

Meciul 2 se dispută la Szombathely, în cursul zilei de sâmbătă (10.06), ora 15:45, în direct la M4 Sport. De notat că Falco are 21-0 în jocurile de pe teren propriu în actuala ediție de campionat!

Reamintim faptul că Ungaria face parte din Grupa C, programată a se desfășurala Cluj-Napoca, din cadrul EuroBasket 2017. De notat că liga maghiară se joacă cel târziu până la 18 iunie, chiar dacă echipa națională este calificată la Campionatul European.

Foto: Falco KC Szombathely (Facebook)

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.