Echipa națională de seniori obține a 6-a victorie consecutivă în precalificările FIBA EuroBasket 2021

România a învins Cipru, scor 89-63, în cursul serii de sâmbătă (17.07), la Ploiești. Partida contează pentru faza a 3-a din precalificările FIBA EuroBasket 2021. A fost o partidă în care s-a evidențiat localnicul Bogdan Popa.

Tricolorii au început în formula Watson, Dragoste, Nicolescu, Popa și Cățe. Cele două formații s-au succedat la conducere în primele minute de joc, Bobe și Popa ieșind la rampă pentru România, la finalizare. Cel din urmă, ploieștean la origine, a marcat 13 puncte în primele șapte minute de joc, perioadă în care compatrioții noștri s-au desprins la șapte lungimi. Watson a mărit avantajul la zece puncte un minut mai târziu, când România avea deja cinci reușite de la mare distanță. Nivelul de agresivitate defensivă a gazdelor a provocat multe greșeli în jocul de construcție al ciprioților. Scorul la prima pauză a fost de 27-18 în favoarea României.

Sfertul al 2-lea a demarat modest din punct de vedere ofensiv pentru elevii lui Tudor Costescu. Paliciuc, din serviciul lui Olah, a marcat primul coș din acțiune pentru tricolori în secvența a 2-a. Ulterior, Orbeanu și Nicolescu au găsit ținta de pe semicerc pentru a mări avantajul amfitrionilor la un nou maxim, de 20 puncte, scor 41-21, în minutul 16. Popa a înscris încă un coș de trei puncte la scurt timp după revenirea în teren pentru a menține un avantaj confortabil formației tricolore. Repriza s-a încheiat cu scorul de 48-30 în favoarea României.

Repriza secundă a demarat sub controlul României. Cățe a ieșit la rampă cu două capace, iar Popa a înscris din nou de la mare distanță, a 10-a și a 11-a astfel de reușită pentru România. Ecartul a atins un nou maxim, de 24 lungimi. Vizitatorii au găsit de mai multe ori ținta de la mare distanță, reușind astfel să se apropie pe tabela de marcaj. Apărarea nu a funcționat la cel de bine precum în secvența a 2-a, tricolorii trimițându-i pe ciprioți mai des la linia de pedeapsă. Emi Cățe a realizat cea mai spectaculoasă acțiune a partidei pe o acțiune în tranziție, cu finalizare printr-un slam dunk devastator. Tripla lui Paliciuc închide sfertul 3, iar România conducea cu scorul de 69-49 la intrarea în sfertul decisiv.

Secvența decisivă a început cu un coș semnat Emi Cățe. Ciprioții au redus din deficit, marcând opt puncte consecutive. Așa cum s-a întâmplat la celelalte încercări de revenire ale oaspeților, elevii lui Tudor Costescu au reacționat la momentul oportun pentru a se feri de emoții pe finalul confruntării. România a controlat situația pe tabela de marcaj și a prevenit nedoritele accidentări pentru a se apropia de prezența în calificările FIBA EuroBasket 2021.

România a terminat acest meci cu 17 reușite de pe semicerc și un procentaj de 49% la acest procedeu. Șase jucători au avut cel puțin o reușită de acest gen de la mare distanță. Învingătorii au avut avantaj la punctele marcate după posesie pierdută (31-5), după recuperare ofensivă (15-6), la cele din spațiul de trei secunde (28-20), respectiv la punctele marcate de unitatea a 2-a (28-8).

Bogdan Popa a avut 22 puncte, Radu Paliciuc a încheiat cu 16 puncte, Emi Cățe a totalizat 13 puncte, 15 recuperări, 5 capace și 3 pase decisive, Bobe Nicolescu a izbutit 12 puncte, iar Giordan Watson a terminat cu 12 puncte, 5 pase decisive. Alți patru jucători au punctat pentru România în acest meci. Simon Michail a replicat cu 19 puncte pentru Cipru.

Aceasta a fost a 6-a victorie consecutivă pentru România în precalificările FIBA EuroBasket. Tricolorii au pierdut un meci, cu Macedonia de Nord, după care s-au revanșat în fața acestei formații și au învins Kosovo de două ori în faza a 2-a. Apoi, în faza a 3-a, România a dispus în dublă manșă de Cipru și a depășit Slovacia.

Reamintim că România este lipsită în această campanie de Nandor Kuti, Dragoș Diculescu, Rolland Torok, Vlad Moldoveanu și Andrei Mandache.

Miercuri (21.08), ora 19:00, la Bratislava, este programat ultimul meci din această campanie. România se duelează cu Slovacia. Pentru a se califica mai departe, tricolorii au nevoie de o victorie, ori de o înfrângere la cel mult 17 puncte diferență.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.