Echipa lui Martin Zeno a fost aproape de victorie în Germania în playoff-ul FIBA Europe Cup

Telekom Bonn a învins pe Alba Fehervar, scor 85-84, în prima manșă a optimilor de finală din FIBA Europe Cup – ediția 2018/19. Partida a avut loc miercuri (06.03), în Germania.

Gazdele au revenit spectaculos în sfertul decisiv, cu un parțial de 23-7 pentru a reveni de la un deficit maxim de 15 puncte. Maghiarii au avut inițiativa pe tabela de marcaj timp de 32 minute, marcând 50 puncte în prima repriză și având 74 puncte înscrise la intrarea în sfertul decisiv, atunci când conduceau cu 12 puncte. Veteranul Carlos Cabezas a înscris un coș de trei puncte din serviciul lui Martin Zeno, după intercepția americanului, pentru a stabili scorul primei manșe.

Martin Zeno în acțiune la Bonn, în playoff-ul FIBA Europe Cup. Foto: FIBA.basketball

Alba Fehervar a avut procentaj superioar la aruncările din acțiune. De alfel, oaspeții au înscris 14 coșuri de trei puncte cu un procentaj de 48% la acest procedeu. Germanii au echilibrat jocul cu un raport de pase decisive/posesii pierdute de 20-8, față de 16-19 al ungurilor.

Stefan Bircevic, vicecampion olimpic, mondial și european cu naționala Serbiei, a totalizat 19 puncte pentru Bonn. El a fost secondat de Olivier Hanlan, autor a 16 puncte. În replică, Jordan Heath a reușit 21 puncte, 15 recuperări,iar Peter Lorant (foto) a terminat cu 21 puncte. Martin Zeno a reușit 8 puncte, 5 pase decisive în 28 minute de joc. Carlos Cabezas a avut 4/4 la trei puncte.

Într-un alt meci echilibrat, BK Ventspils a învins pe teren propriu pe Pinar Karsiyaka, scor 78-76. S-au consemnat 22 schimbări la conducere în cadrul acestei partide. Fost jucător la Craiova, Aaron Johnson a totalizat 18 puncte, 6 pase decisive pentru letoni. În replică, Ilkan Karaman a reușit 17 puncte pentru turci.

Bakken Bears au depășit pe Ironi Ness Ziona, formație ce a oprit aventura europeană a lui U-BT Cluj-Napoca, scor 91-74. Cel mai mare avantaj al campioanei Danemarcei a fost de 24 puncte, asta după ce israelienii au condus cu 11 lungimi în primul sfert. Tobin Carberry a totalizat 21 puncte pentru Bakken. În replică, Talib Zanna a reușit 19 puncte, 5 recuperări, iar Daequan Cook a totalizat 18 puncte pentru Ironi Ness Ziona.

Returul are loc săptămâna viitoare.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.