Echipa ideală a sezonului 2015/16 în Euroliga masculină

Euroleague Basketball a anunțat echipa ideală a sezonului competițional 2015/16. Aceasta cuprinde cinci jucători de la echipele calificate pentru Final Four-ul competiției.

Echipa ideală în cuprinde pe următorii jucători:

Malcolm Delaney (Lokomotiv Kuban)
Milos Teodosic (CSKA Moscova)
Nando De Colo (CSKA Moscova)
Jan Vesely (Fenerbahce Istanbul)
Ioannis Bourousis (Laboral Kutxa Vitoria)

A 2-a echipă a sezonului 2015/16:

Luigi Datome (Fenerbahce Istanbul)
Quincy Miller (Steaua Roșie Belgrad)
Anthony Randolph (Lokomotiv Kubam)
Gustavo Ayon (Real Madrid)
Ekpe Udoh (Fenerbahce Istanbul)

___

În rândurile de mai jos vă prezent propria opinie cu privire la echipa ideală a sezonului 2015/16, redactată și publicată în revista CSU Fans Magazin – ediția 161, tipărită pentru Meciurile 3 și 4 ale seriei dintre CSU Atlassib Sibiu și U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, din primul tur al playoff-ului Ligii Naționale. Ea diferă față de cea anunțată de Euroleague Basketball cu un singur om.

Euroleague Basketball a lansat în cursul zilelor trecute ancheta anuală prin intermediul căreia fanii sunt invitați să-și exprime opinia cu privire la cvintetul ideal al sezonului competițional ajuns între timp la faza playoff-ului. Fără îndoială la anunțul echipei ideală a sezonului 2015/16 se va ține cont și de părerea presei, a antrenorilor de la echipele angrenate și a specialiștilor consultați de Euroligă.

A fost și continuă să fie un sezon mai echilibrat decât precedentele. Este vorba în principal despre creșterea unor echipe catalogate drept de mâna a 2-a. Aici putem exemplifica cu Laboral Kutxa Vitoria, Steaua Roșie Belgrad, Lokomotiv Kuban Krasnodar (calificate în playoff-ul competiției), Brose Baskets Bamberg sau Khimki Moscova. În schimb, foste câștigătoare ale competiției, precum Maccabi Tel-Aviv sau Olympiacos Pireu, au ratat accesul în TOP 16, respectiv playoff.

Astfel, devine mai dificilă și selectarea unui cvintet ideal. Pur și simplu e greu să găsești o soluție pentru fiecare poziție în parte fără să neglijezi sau să omiți pe altcineva.

Iată o posibilă echipă ideală, construită pe baza succesului înregistrat de echipă și impactul avut de respectivii jucători în performanța clubului:

Point guard (poziția 1) – Malcolm Delaney
Americanul în vârstă de 27 ani este un combo guard. El joacă adesea la poziția 1, dar o face la fel de bine și de util la poziția 2. Delaney se potrivește perfect în structura lui Loko Basket. Are talie și poate să se apere cu switch, așa cum o cere filosofia antrenorului Giorgios Bartzokas. În plus, pe faza ofensivă, Delaney are abilitatea, capacitatea și libertatea de a-și pune în valoare potențialul extraordinar.

Shooting guard (poziția 2) – Nando De Colo
Francezul în vârstă de 29 ani este cel mai eficient jucător al sezonului în Euroligă. El a avut prestații impresionante și a purtat-o pe CSKA Moscova spre prima poziție în TOP 16. Este un jucător de ambele faze, dispune de viteză și nu se sfiește să atace coșul cât de des și de rapid se poate. De Colo poate să creeze pentru colegi și acoperă atât la poziția 1, cât și la poziția 2, demonstrând că poate fi coleg de echipă cu aproape oricine în așa fel încât să rămână util.

Small Forward (poziția 3) – Luigi Datome
Una dintre piesele de bază ale echipei cu cel mai bun parcurs în TOP 16. Italianul în vârstă de 29 ani a avut un impact deosebit și imediat asupra lui Fenerbahce, formație cu pretenții de câștigare a trofeului. Un jucător capabil să creeze, să marcheze din orice zonă a terenului, să aducă un plus în orice sector al jocului de baschet și să-și facă colegii mai buni. Datome este un baschetbalist revenit în Euroligă după o absență de cinci ani, însă prestează la un nivel impresionant.

Power Forward (poziția 4) – Jan Vesely
Liderul lui Fenerbahce Istanbul în acest sezon. Un veritabil game changer prin intensitate, calitate atletică și inteligență baschetbalistică. Vesely este un jucător de ambele faze ale jocului, aportul său în echipa lui Zeljko Obradovic fiind colosal. Este posibil ca în ancheta finală Jan să nu fie luat în considerare din cauza accidentării care l-a scos din circuit, însă până la momentul accidentării Vesely a fost liderul echipei cu cel mai bun bilanț din competiție. Este un jucător de pozițiile 4-5 și o poate face cu eficacitate maximă atunci când este acompaniat de un jucător cu talie capabil să creeze și să marchete de pe semicerc.

Center (poziția 5) – Ionnis Bourousis
Grecul joacă un baschet dumnezeiesc pe parcursul acestui sezon. Este liderul lui Laboral Kutxa Vitoria. Este jucătorul care a transformat gruparea bască dintr-o formație oarecare într-o formație cu șanse întemeiate la un loc în Final Four-ul Euroligii. Aurncare de trei puncte, creativitate, experiență, inteligență, abilitate de a recupera, talie și forță. Toate aceste elemente fac parte din arsenalul lui Bourousis. Principalul candidat la titlul de MVP al sezonului competițional 2015/16.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.