Echilibru în duelul dintre Târgu Jiu și Rapid București

ACS Târgu Jiu a învins Rapid București, scor 75-74, într-un meci contând pentru Grupa Albastră a Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2018/19. Confruntarea a avut loc duminică (03.03), la Sala Sporturilor din Târgu Jiu.

A fost o partidă echilibrată, în cadrul căreia niciuna dintre protagoniste nu s-a desprins la mai mult de opt puncte. S-au consemnat 14 schimbări la conducere și șapte situații de egalitate.

Foto: www.pandurul.ro

Finalul întâlnirii a fost cu atât mai palpitant. Pe parcursul ultimelor patru minute de joc efectiv s-au consemnat șase succesiuni la conducere pe tabela de marcaj și două egalități.

Coșul victoriei a purtat semnătura lui Jordan Christopher Martin cu 12 secunde înainte de final. Acesta a așezat mingea în coș din apropierea instalației. Martin a încheiat partida cu un dublu double-double, 20 puncte și 21 recuperări, plus 4 pase decisive și 2 capace pentru 42 la eficiență.

Alți patru jucători de la Târgu Jiu au marcat cel puțin zece puncte. În replică, Michael Hope a reușit 22 puncte, 7 recuperăîri și 5 pase decisive, iar Bogdan Gheorghe a reușit 21 puncte, 9 recuperări pentru Rapid.

Modul de desfășurare al jocului, finalul palpitant și deznodământul partidei par desprinse dintr-un scenariu de film. Asta în condițiile în care pe parcursul ultimelor săptămâni planează incertitudinea cu privire la continuarea activității baschetbalistice, cel puțin la nivel de seniori, în orașul lui Brâncuși.

ACS Târgu Jiu are 12-11 la general și se menține pe locul 4 în Grupa Albastră. Rapid București are 10-13 și împarte locurile 5-6 cu CSM VKSC Miercurea Ciuc.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.