Echilibru în debutul optimilor de finală din Basketball Champions League

Prima manșă a optimilor de finală în Basketball Champions League a demarat cu trei meciuri deosebit de echilibrate. Seara de marți, ultima în luna februarie, a cuprins două meciuri în Grecia și unul în Germania. De notat că echipele elene au învins liderii campionatelor din Franța și Spania.

AEK Atena a învins la limită, scor 69-68, pe AS Monaco. A fost o confruntare cu multiple schimbări la conducere, echilibrul menținându-se pe tot parcursul celor 40 minute de joc. Grecii au beneficiat de 33 aruncări libere, față de cele doar 16 ale monegascilor În schimb, elevii lui Zvezdan Mitrovic au avut 62 aruncări din acțiune, față de cele 46 ale lui AEK.

Dusan Sakota (foto) a totalizat 20 puncte, 5 recuperări pentru învingători. Zack Wright a replicat cu 11 puncte, 7 pase decisive, iar Jamal Shuler a terminat cu 10 puncte pentru Monaco.

PAOK Salonic a depășit pe Iberostar Tenerife, scor 66-63. Grecii au controlat jocul în mare parte. Ei au izbutit să se desprindă la 11 lungimi după 30 minute de joc, dar finalul partidei a aparținut ibericilor. Ei au realizat un parțial de 17-9 cu care s-au apropiat la o singură posesie.

Un scenariu asemănător s-a consemnat și la meciul dintre EWE Baskets Oldenburg și Banvit Bandirma. Cele două echipe au terminat la egalitate, scor 82-82. Germnii au fost în avantaj pe tot parcursul jocului, însă un parțial de 25-18 consemnat în sfertul decisiv u readus deținătoarea Cupei Turciei în luptă.

Așadar, returul se anunță este de interesant în aceste confruntări.

Miercuri (01.03) se dispută celelalte cinci confruntări din prima manșă a optimilor de finală. Programul acestora este următorul:

Pinar Karsiyaka vs Besiktas Istanbul
Aris Salonic vs Asvel Villeurbane
MHP Ludwigsburg vs Neptunas Klaipeda
Dinamo Sassari vs Le Mans Sarthe
Umana Reyer Venezia vs Sidigas Avellino

Reamintim faptul că playoff-ul Basketball Champions League se joacă în sistem dublă manșă. Scorul general cumulat va determina numele echipei calificate.

Returul optimilor se finală se dispută pe 7-8 martie anul curent.

Foto: www.basketballcl.com

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.