Dzanan Musa și Isaiah Hartenstein se vor duela în finala G-League 2019

Long Island Nets și Rio Grande Valley Vipers se duelează în finala G-League – ediția 2018/19. Astfel, în ultimul act al ligii de dezvoltare a NBA se duelează doi europeni. Este vorba despre bosniacul Dzanan Musa și germanul Isaiah Hertenstein.

Playoff-ul G-League are un sistem deosebit de desfășurare. Locurile 1 și 2 în ambele conferințe se califică direct în turul al 2-lea din playoff. Ocupantele locurilor 3-6 joacă în primul tur al playoff-ului. De notat că primele trei faze din playoff se desfășoară în sistem direct eliminatoriu (un meci eliminatoriu). Finala se dispută pe sistemul cel mai bun din trei partide.

Musa (foto, la minge) are 20 ani și a bifat 36 prezențe cu 34 titularizări în sezonul 2018/19 al G-League. El are medii statistice de 19.5 puncte, 6.3 recuperări, 3.8 pase decisive și 0.9 intercepții în aproape 32 minute pe meci. În schimb, Hartentesin, în vârstă de 21 ani, a bifat 26 prezențe, toate ca titular și are medii de 19.5 puncte, 14.7 recuperări, 3.8 pase decisive și 2.0 capace pe partidă.

Musa se află la primul sezon în SUA. El a fost ales cu opțiunea a 29-a în NBA Draft 2018. Hartenstein se află la cel de-al 2-lea sezon în G-League, fiind ales cu opțiunea a 34-a în Draft-ul din 2017.

De-a lungul timpului, în G-League au evoluat jucători care ulterior au ajuns la statut de staruri în cadrul echipelor din NBA. Cei mai cunoscuți baschetbaliști care au evoluat în liga de dezvoltare sunt CJ McCollun, Danny Green, Dennis Schroder, Shaun Livingston, Gerald Green, Lou Williams, Marcus Morris, Spencer Dinwiddie, Pascal Siakam, Rudy Gobert, Khris Middleton, Clint Capela, Terry Rozier, Robert Covington, Quin Cook și alții.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.