Dwane Casey este noul antrenor principal al lui Detroit Pistons

Detroit Pistons au anunțat că au ajuns la un acord cu Dwane Casey pentru postul de antrenor principal. Așadar, cel mai bun antrenor al sezonului recent încheiat și-a găsit un nou angajament la scurt timp după ce a fost concediat de Toronto Raptors. El a petrecut șapte sezoane ca principal la formația amintită.

Demiterea de la cârma canadienilor s-a consemnat după ce Toronto Raptors au pierdut cu 4-0 la general în semifinalele Conferinței Est, pe mâna lui Cleveland Cavaliers. Se întâmplă pentru a 3-a oară consecutiv ca Toronto să fie învinsă în playoff de către Cleveland. Precedentele două s-au consemnt în finala Est 2016 (2-4), respectiv în semifinalele Est 2017 (0-4).

În primele două sezoane cu Casey, Toronto a ratat calificarea în playoff. În următoarele două a pierdut în primul tur al playoff-ului, pentru ca în 2016 să se oprească în finala Conferinței Est. Acesta continuă să fie cel mai bun rezultat din istoria francizei. În ultimii doi ani, Raptors s-au oprit în semifinalele conferinței. În aceste condiții se ridică semne de întrebare cu privire la parcursul lui Raptors dacă aceștia l-ar fi evitat pe LeBron James în semifinalele Conferinței Est la ultimele două participări în playoff.

Așadar, în pofida faptului că s-a numărat între cele mai bune opt echipe din NBA în fiecare din ultimele trei sezoane, Toronto a decis separarea de antrenor. De notat că în ultimul său sezon alături de această grupare, Casey a stabilit un record absolut de victorii într-un sezon pentru această franciză, 59. Bilanțul echipei a fost mai bun decât în stagiunea anterioară în șase din cei șapte ani petrecuți de Casey în funcția de principal.

Casey este cel mai longeviv antrenor din istoria lui Raptors. El are 558 meciuri și 320 victorii, cu un procentaj de succes de 57%, cel mai mre din totalul de opt antrenori care au lucrat la cârma acestei echipe. El mai avea un an de contract și va fi compensat cu suma de 6.5 milione dolari pentru ruperea unilaterală a contractului.

În vârstă de 61 ani, Dwyane Casey a fost angajat de Toronto în 2011, după ce a câștiga titlul NBA din postură de antrenor asistent la Dallas Mavericks. Anterior, el a mai avut un angajament de două sezoane ca principal cu Minnesota Timberwolves. Anterior, Casey a lucrat zece ani în NCAA, a fost antrenor în Japonia, atât la club cât și la echipa națională, după carea activat 11 ani ca antrenor asistent la Seattle SuperSonics.

Casey îi succede în funcție lui Stan Van Gundy. Acesta a ghidat formația din Michigan între 2014 și 2018. Sub comanda lui Van Gundy, Detroit a obținut calificarea în playoff o singură dată și nu a obținut nicio victorie în fazele eliminatorii. De altfel, Pistons au jucat în playoff o singură dată în ultimele nouă sezoane și nu au mai obținut nicio victorie în fazele eliminatorii din playoff-ul NBA 2008, atunci când au jucat finala Estului cu Boston.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.