Dusko Vujosevic este noul antrenor al lui U-BT Cluj-Napoca

Dusko Vujosevic este noul antrenor al lui U-BT Cluj-Napoca. Anunțul a fost făcut pe cale oficială de gruparea ardeleană în cursul zilei de marți (18.06). Părțile au semnat un contract pe un sezon. Este probabil cel mai mare nume din baschet care optează să-și lege numele de sportul cu mingea la coș din România.

Originar din Muntenegru, Vujosevic este o legendă a baschetului ex-iugoslav. El a avut o îndelungată activitate la cârma lui Partizan Belgrad, fiind antrenorul acestei formații inclusiv în urmă cu nouă ani, când a avansat la Final Four-ul Euroligii masculine.

AFP PHOTO /OZAN KOSE / AFP / OZAN KOSE

Cariera de antrenor a lui Vujosevic a demarat în anii 70, alături de Partizan, la nivel juvenil. Apoi a urcat la nivel de seniori. Întâi a activat ca asistent, iar apoi a devenit principal al celebrul club al armatei din capitala Serbiei. Alături de Partizan Belgrad a bifat 191 prezențe în Euroliga masculină.

De-a lungul carierei a mai evoluat la Steaua Roșie Belgrad, Brescia, Olimpia Pistoia, VL Pesaro, Radnički Belgrad, CSKA Moscova, Limoges și naționalele Serbia-Muntenegru, respectiv Bosnia-Herzegovina. În plus, a ghidat mai multe naționale juvenile ale Iugoslaviei, fiind cel care a îndrumat pașii unor legende precum Vlade Divac, Sașa Djordjevic, Zarko Paspalj, Sașa Danilovic, Arijan Komazec, Zan Tabak, Oliver Popovic (fost antrenor la Craiova), Teo Cizmic, Zeljko Rebraca, Dejan Bodiroga, Dragan Tarlac și mulți alții.

Dincolo de CV, Vujosevic este respectat și admirat în lumea baschetului pentru pasiunea ce îl caracterizează. În cadrul antrenorilor care îl cunosc respectul este amplificat de faptul că cel poreclit Dule a muncit de-a lungul anilor fără întrerupere, petrecând toată ziua în sala de antrenament. El s-a implicat în formarea de jucători, lucrând individual cu toți jucătorii care au dorit și avut nevoie de sfaturile sale.

Vujosevic a declarat următoarele despre venirea la cârma lui U-BT pentru site-ul oficial al grupării de pe Someș:

„Sunt bucuros să mă alătur clubului U-Banca Transilvania, care mi-a dovedit că este un club serios, cu ambiţii mari. Pentru mine nu era uşor de acceptat această ofertă, însă toate informaţiile pe care le-am adunat, inclusiv de la fostul meu jucător, Aleksandar Rašić, mi-au demonstrat că este o echipă serioasă, care doreşte performanţă, inclusiv la nivel european. Pentru mine este foarte important caracterul jucătorilor şi al staff-ului tehnic cu care lucrez. În mare parte echipa va fi nou construită, în special la partea de baschetbalişti străini. Vor fi aleşi doar jucători muncitori, cu spirit de învingători, deoarece la final, caracterul, munca adevărată şi sinceră o să dea rezultate”.

Venirea în România a unui astfel de antrenor reprezintă o veste extraordinară pentru întreg sistemul baschetbalistic. Experiența și cunoștințele sale vor fi egalate de o lovitură impresionantă de imagine pentru sportul cu mingea la coș din țara noastră. Inevitabil atenția va fi direcționată către formația din Cluj, dar și asupra campionatului românesc prin simpla numire a acestui specialist.

Mihai Silvășan, cel care a ocupat funcția de antrenor principal la U-BT Cluj-Napoca în ultimii trei ani, va ocupa postul de antrenor asistent. El va avea astfel oportunitatea să lucreze sub îndrumarea unui nume uriaș al jocului de baschet. O oportunitate deosebită pentru un tânăr antrenor.

2 comentarii On Dusko Vujosevic este noul antrenor al lui U-BT Cluj-Napoca

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.