Dusan Ivkovic a fost concediat de Anadolu Efes Istanbul

Anadolu Efes Istanbul a decis să-l concedieze pe legendarul antrenor Dusan Ivkovic. Ruptura intervine după eșecul suferit de această echipe în confruntarea cu rivala Fenrbahce Istanbul.

Rezultatul final al partidei amintite a fost de 73-69. A fost un meci controlat de Fener, echipă care la un moment dat s-a desprins la 24 puncte pe tabela de marcaj.

Concedierea lui Ivkovic nu s-a făcut în condiții amiabile. Anadolu Efes este în continuare lider al campionatului, cu un bilanț general de 21-6, față de 20-6 al lui Fenerbahce.

Iată ce a declarat Ivkovic după concediere:

„De-a lungul acestui sezon președintele clubului mi-a spus de mai multe ori că mă felicită în mod ironic atunci când echipa a pierdut pentru că a făcut-o în compania unui adversat cu buget mai mic decât al nostru. Am încercat tot ce a depins de mine, dar pentru a înțelege situația domnul președinte va avea nevoie de cel puțin 10 ani în slujba unei echipe pentru a experimenta și înțelege că într-o echipă de pot întâmpla foarte multe lucruri care nu depind de rețeta financiară. Îi transmit pe această cale că are tot dreptul să mă critice, dar nu are niciun drept să se comporte în acest fel cu mine sau cu oricine va fi antrenorul acestei echipe.”

Anadolu Efes a anunțat că Ahmet Caki, secundul lui Ivkovic până la momentul concedierii, a fost promovat la funcția de antrenor interimar. Acesta va ghida echipa din Istanbul până la încheierea sezonului.

Așadar, un nou exemplu că în anumite părți ale Europei se poate concedia antrenorul de pe primul loc.

Pe de altă parte, se poate spune că nu a fost cea mai bună săptămână pentru antrenorii sârbi. În urmă cu câteva zile, Sașa Djordjevic a fost eliberat din funcția de antrenor principal al lui Panathinaikos Atena. Verzii au fost eliminați pentru a 4-a oară consecutiv în sferturile de finală ale Euroligii masculine.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.