După zece ani în calitate de antrenor asistent la Olympiacos, Milan Tomic a preluat pe Steaua Roșie Belgrad

Milan Tomic este noul antrenor principal al Stelei Roșii Belgrad. Acesta a semnat un contract pe trei ani cu campioana în exercițiu a Serbiei.

Tomic vine de la Olympiacos Pireu, acolo unde a activat pe post de antrenor asistent în ultimii zece ani. Va fi primul angajament de antrenor principal cu normă întreagă pentru tehnicianul amintit. El a mai lucrat ca principal sub formă de interimat la Olympiacos.

Fost jucător la același club elen, Milan Tomic a câștigat Euroliga masculină din această postură în anul 1997, alături de cinci titluri de campion și trei cupe ale Greciei. A jucat preț de 13 sezoane pentru Olympiacos. Apoi, ca antrenor asistent, Tomic a contribuit la câștigarea Euroligii în 2012 și 2013, alături de trei titluri de campioană și două cupe naționale ale Greciei.

Astfel se consemnează revenirea în baschetul sârbesc pentru Milan Tomic după 27 ani. El a jucat un sezon alături de Radnicki Kragujevac în stagiunea 1990/91, înainte de a se transfera la Olympiacos. Prin urmare, va fi primul angajament din postură de antrenor în țara sa natală.

În vârstă de 44 ani, posesor al dublei cetățenii sârbă-elenă, Tomic preia frâiele unei echipe care tocmai a ratat accesul în Euroliga masculină. Steaua Roșie a pierdut finala Ligii Adriatice în compania lui Buducnost Podgorica, după care a câștigat titlul în Serbia. Obiectivul lui Tomic va fi câștigarea Ligii Adriatice, rezultat ce ar echivala cu revenirea lui Crvena Zvezda în competiția supremă din baschetul european la nivel de club. De asemenea, Steaua Roșie va participa în EuroCup – ediția 2018/19.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.