După ce a pierdut două luni încercând să se recupereze, Antoine Diot a fost supus unei intervenții chirurgicale

Antoine Diot va rata cel puțin patru luni. Fundașul francez al Valenciei Basket a fost operat la genunchiul piciorului stâng în cursul zilei de luni (20.11).

În vârstă de 28 ani, Diot nu a jucat niciun meci oficial de la SuperCupa Spaniei 2017. El a ajutat pe Valencia să cucerească acest trofeu, însă a jucat resimțind dureri. Acest eveniment s-a consemnat la sfârșitul lunii septembrie. De atunci jucătorul nu s-a antrenat cu colegii săi și nici nu a apărut în niciun meci din Liga ACB și Euroligă.

Așadar, Diot a pierdut două luni încercând să se recupereze fără a fi supus unei intervenții chirurgicale. În cele din urmă s-a constatat că aceasă metodă e ineficientă și s-a recurs la operație. Prin urmare, cu cele două luni deja scurse, la care se vor alătura alte patru luni cu recuperare după operație, Diot va rata șase luni de activitate. Dovada clară că inclusiv la nivel de Euroligă există probleme majore în a trata corespunzător accidentările.

Diot și-a început cariera alături de Le Mans Sarthe, în anul 2007. După cinci sezoane a trecut la Paris-Levallois, unde a petrecut un sezon. În 2013 a trecut la SIG Strasbourg, pentru ca din 2015 să evolueze pentru Valencia Basket. El este component al echipei naționale a Franței din anul 2009. A participat la EuroBasket 2009 și 2013, la FIBA Basketball World Cup 2014, respectiv la turneul preolimpic și la Jocurile Olimpice din 2016.

Valencia Basket are 7-2 în Liga ACB, unde împarte locurile 2-5 cu alte trei echipe. Campioana în exercițiu a Spaniei are 3-5 în Euroligă, unde împarte locurile 10-14 cu alte patru echipe.

De notat că pe lângă absența lui Diot, Valencia resimte și absența pivotului american Latavious Williams. Acesta a absentatla toate mciurile echipei iberice din actualul sezon competițional.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.